Jag är ofta slarvig, alltså verkligen sjukt slarvig. Jag lyckas på något sätt tappa bort det mesta. Men det finns en väldigt bra lösning som hjälper mig att hitta det jag tappat bort: min mamma. På något sätt så lyckas hon, oavsett vad jag slarvat bort, hitta det åt mig eller ge mig tips på var jag kan leta. Jag förstår inte hur hon lyckas men det är otroligt hur snabbt hon kan hitta något jag letat efter länge. Kanske är det jag som är väldigt dålig på att leta eller så är det kanske eftersom hon känner mig bättre än nästan alla andra.

Det finns en som känner oss bättre än vi själva och som har koll på precis vad vi letar efter och vilka frågor vi har.

I Bibeln står det mycket om att söka och finna. En sådan vers, som lovar väldigt mycket, är Matt 6:33: Sök först Guds rike och hans rättfärdighet så ska ni få allt det andra också. Versen är en härlig påminnelse om att vi ska få allt vi behöver bara genom att söka Guds rike och hans rättfärdighet. Det låter som en lätt sak att göra, men det väcker också några följdfrågor: Hur söker man Guds rike? Och var ska jag ens börja? 

Det finns mycket i den kristna tron som inte är så lätt att förstå och jag tror att om man söker svaren utan hjälp så går det ofta som det går för mig där hemma när jag letar efter min plånbok, alltså ganska dåligt. Men det finns en som känner oss bättre än vi själva och som har koll på precis vad vi letar efter och vilka frågor vi har. Vi får gå till Jesus, prata med honom i bönen, lyssna på honom i Bibeln och följa det han säger. Då kommer det gå mycket bättre än om vi försöker själva. Det är kanske det som det innebär att först söka Guds rike? Så här får ni ett tips från någon som ofta får leta: Gå till Jesus du som undrar och letar svar – han vill hjälpa!