Varför uppmuntras vi att sätta ett alarm innan vi går och lägger oss på lördag kväll som sen ska ringa klockan nio nästa dag? Är inte helgen till för att man ska sova?

Jag har svårt att gå upp på morgonen. Jag tycker om att ligga kvar under täcket och bara vila en stund, surfa runt lite på internet och inte känna att det finns en tidsgräns för när jag måste gå upp. Detta gjorde att jag hade en ovilja mot att gå upp ur sängen och ta mig till kyrkan. Jag hade också ett fritt val att gå dit. Det var ingen som tvingade mig. Och dessutom var det typ tre kilometer dit och om mina föräldrar inte skulle dit fick jag antingen kolla med någon församlingsbo som bodde nära mig eller så fick jag cykla. Och jag hade min ungdomsgrupp där jag träffade kristna varje fredagkväll, så att åka dit för att träffa kristna behövde jag ju inte.

Men det är bra att gå till kyrkan på söndagar. Det är bra att ha en fast punkt i vardagen där vi, på ett särskilt sätt, kan bli påminda om Guds stora godhet, hans ord och att Jesus död påverkar inte bara mig och de som finns i min närhet, utan också hela världen, från generation till generation. Jesus lämnade sin grav på en söndag och tänk att vi varje vecka får förmånen att fira att vi är fria från döden, att det enda som väntar oss är liv i överflöd och att vi inte behöver vara rädda för någonting!

Praktiska tips: Kom överens med några vänner om att ni ska gå dit tillsammans. Involvera dig i gudstjänsten, typ med att sköta projektorn, vara med i lovsångsteamet och hälsa välkommen. Tänk på den skillnad just du kan göra i din församling!