Insidan vill inte bara vara en tidning som ger en skön läsning och undervisning i olika frågor. Vi vill också utmana dig att upptäcka och utveckla saker i ditt vardagsliv som kan göra världen till en lite bättre plats att leva i.

Människokroppen är en väldigt häftig skapelse och har en mängd skiftande funktioner: senor och muskler i lederna ska göra att kroppen inte faller ihop; näsan ska möjliggöra andning och lukt; ögonbrynen ska skydda ögonen från svett och regn, och så vidare. Det är fantastiskt att våra kroppar ser så olika ut, men ändå kan utföra sådana stordåd. Väldigt mycket fungerar med automatik utan att vi ens behöver tänka en sekund på det. Dock behöver vi ta hand om våra kroppar för att de ska må så bra som möjligt. Vi har fått våra kroppar av Gud och är ansvariga för på vilket sätt vi behandlar dem ifråga om mat, sömn och motion.

Eftersom februari innebär sportlov för de allra flesta blir utmaningen den här månaden att pröva på olika motionsaktiviteter. Det kan till exempel vara bowling, ridning, minigolf, squash, dansmatta, spinning, laserdome, stavgång, längdskidor, badminton, judo, frisbeegolf, bordtennis, Nintendo Wii, en promenad i Guds skapelse, et cetera. En del av aktiviteterna kostar lite, men du har som tur är fått din fantasi helt gratis. Ta tillfället iakt att ta hand om din kropp och upptäck hur fantastisk den är!