Insidan vill inte bara vara en tidning som ger en skön läsning och undervisning i olika frågor. Vi vill också utmana dig att upptäcka och utveckla saker i ditt vardagsliv som kan göra världen till en bättre plats att leva på.

Högtiderna jul och påsk har det gemensamt att de från början kommit till som en hyllning till Jesus och som påminnelse om det som skedde då för runt 2 000 år sedan. I Sverige får de flesta extra ledigt och möjlighet att vila lite från arbete eller studier. Högtider verkar få allt mer uppmärksamhet. En del vill såklart tjäna pengar på dem, några tycker bara det är skönt att få lite återhämtning, andra firar högtiderna för att uppmärksamma Jesus märkliga och mäktiga ankomst till jorden och seger över det onda.

  Hur firar vi som kristna den kommande påsken? Ja, några utmaningar kan vara att följa Bibelns påskberättelser dag för dag, skicka påskkort med Jesusmotiv istället för kycklingar, uppmärksamma påsken med kristna skolgruppen, åka på läger, försöka besöka olika kyrkor och se att påskfirande kan gestaltas på olika sätt, och varför inte bänka sig framför den tänk- och sevärda filmen The Passion of the Christ?

  En annan utmaning kan vara att inbjuda in dina vänner på en påskfest med Jesus som den självklare huvudgästen. Föreställ dig att allting: mat, klädsel, dekorering, musik, aktiviteter och så vidare, ska vara en hyllning till honom. Glöm inte heller att duka en extra plats…