Insidan vill inte bara vara en tidning som ger en skön läsning och undervisning i olika frågor. Vi vill också utmana dig att upptäcka och utveckla saker i ditt vardagsliv som kan göra världen till en bättre plats att leva på.

Förr i tiden uppfostrades de unga till att tacka ordentligt för att visa sin uppskattning. Flickor skulle niga och pojkar skulle bocka. Idag är det väl ganska ovanligt att man tackar på det sättet. Men vi har fortfarande mycket att tacka för! Och det är viktigt att vi gör det.

  Utmaningen den här månaden består i att tacka Gud för de saker som vi kanske inte brukar tacka honom för. Exempel kan vara besöket hos tandläkaren, regnet som kom olägligt, snön som inte ville försvinna, ett prov som inte blev godkänt, en punktering på cykeln. Något lite mer udda hade varit att skicka tackkort till Vägverket, riksdagen, Telenor, Eon eller något annat företag som du tycker gör bra saker, men kanske sällan får tack för det. Du kan också på kvällen gå igenom hur din dag varit och skriva en bön till dina tackämnen. Anledning till tacksamhet finns i alla de här situationerna, kan du se dem?

  Och om du sedan tackar genom att bocka, niga, skriva eller göra det på något annat sätt – det är upp till dig…