November. Löven har fallit. Gräset tappat sin klara färg. Skapelsen vilar till synes upp sig. Brunt, grått och svart dominerar landskapet. Mörkt, ruggigt och blött. Så upplever en del av oss den månad som ofta karaktäriseras av övergångsfasen från den färgglada hösten till den kalla, frostiga, och vita vintern. Men tänk om november kunde få vara något mer än en transportsträcka mellan två skönheter. Därför är den här månadens utmaning att återupptäcka november! Ändra inställning.  Upptäcka charmen. Njuta av det bästa med månaden. Och det finns två sätt att göra det på.

Det ena handlar om mys. Om att kura ihop med en filt framför en sprakande brasa, några färgade värmeljus eller ett brännande element. Att dricka något varmt med en vän, ha högläsning av till exempel Narnia-serien tillsammans med andra, eller varför inte lyssna på Insidans senaste låtlista?

Det andra handlar om att vara utomhus – mitt i Guds skapelse. Det våta vädret, den nakna naturen och solens sporadiska strålar – låt dem få vara höjdpunkter i din november i år. Använd dina sinnen. Lyssna till klafset i leran, känn regndropparna mot din kind, dra in doften av morgondimman, se hur skapelsen dör för att kunna födas på nytt till våren.