Plötsligt är det mitten på november och det verkar som att det kommer bli jul i år också. Ett nytt tillfälle att fira Jesus ankomst till jorden för ungefär 2 000 år sedan. En ny chans att bli stilla inför undret som skedde.

Adventstiden, som närmar sig med stormsteg, är som du kanske vet tänkt att förbereda oss för att ta emot Jesus. Tidigare i historien kallades faktiskt fyraveckorsperioden före jul för julfastan, innan den på 1000-talet fick namnet ”advent”. Tanken är att man i väntan på Jesus avstår från något – fastar – för att ännu mer kunna fokusera på det kommande mötet med Jesus.

Månadens utmaning blir alltså att fasta från något under hela adventstiden. Det kan gälla TV, kött, mobiltelefon, tidningar, facebook, onyttig mat, datorn – vad väljer du själv. Men kom ihåg att det ska vara något som annars tar för mycket tid och kraft från din relation till Jesus. Många människor har genom alla tider vittnat om vilken skillnad fastan har gjort för deras tankar, vågar du också prova och se vad som händer?

Foto: Aidan Meyer
DELA
Föregående artikelVåga tro
Nästa artikelAvundsjuka är ett gift