”Himmelriket är som en skatt som ligger gömd i en åker. En man hittar den och gömmer den igen, och i sin glädje går han och säljer allt han äger och köper åkern.”  Matt 13:44

Denna vers öppnade verkligen mina ögon för hur fantastiskt det här med himmelen är. Tänk att mannen med glädje(!) säljer ALLT han äger, bara för denna skatt. Kan det vara så, att himmelen är värd så långt mycket mer än allt vi äger på denna jord?
När vi vågar börja lita på detta bibelord, när vi börjar öppna ögonen för hur stor en evighet med Gud är, då kommer det att revolutionera våra kristna liv. Det kommer att förvandla vårt sätt att tänka, vårt sätt att relatera till andra, våra prioriteringar, vårt livsfokus. För när vi inser att vårt liv här på jorden inte handlar om att få ut den maximala tillfredsställelsen före vi dör, att våra lidanden här väger så oändligt lätt mot den härlighet som väntar oss i himmelen, att vi skapades för den totala gemenskapen med Gud som bara är möjlig där, blir det enda rationella gensvaret att ge sitt liv helt till Gud. Vilken salig visshet! Vilket hopp!

Elias Petrén, Örkelljunga

Foto: Aidan Meyer
DELA
Föregående artikelDavid Livingstone
Nästa artikelApologetik: Kan vi veta något om Jesus?