Av nyfikenhet öppnade Joey Bibeln första gången. Vad var det egentligen kristendomen handlade om? Där och då visste han inte hur mycket boken i hans hand skulle komma att betyda i hans liv.

– Något som verkligen slog mig när jag kom in i kyrkan var hur välkomnande och snälla alla var, minns han. Kombinationen av gemenskap och nyfikenhet fick Joey att fortsätta gå till kyrkan. Samtidigt började han läsa Bibeln för att försöka förstå vad tron verkligen handlade om. Det han läste intresserade honom och det kunde hända att han gick till gymmet med ljudbibeln i hörlurarna.Hösten 2016 flyttade Joey till Lund. Egentligen hade han velat stanna i Stockholm där han bodde, men utbildningen han ville gå fanns inte där. Så Joey bytte stockholmslägenheten mot en studentkorridor. I korridoren lärde han känna en kille som visade sig vara kristen. Joey hade väldigt lite erfarenhet av kristendom men eftersom han alltid varit intresserad av tro pratade han gärna med sin nya vän om det. Han blev medbjuden till kyrkan och följde nyfiket med. 

Namn: Joey Öström
Bostadsort: Melbourne
Sysselsättning: gör ett internship som brandingenjör
Intressen: sport och träning, gitarr
Funfact: har kommit igenom gränskontrollen i Qatar med någon annans pass!

December 2017

Ett år passerade. Långsamt påverkades Joey av vad han läste i Bibeln och såg hos vännerna i kyrkan. Han insåg att detta var något som människor faktiskt på riktigt trodde på. I december 2017 kallade Joey sig, efter lite övervägande, för första gången kristen. Sedan dess har han fått växa mycket i tron. Tron på Gud har gjort honom bättre på att förlåta, gladare och ändrat hans prioriteringar. Till exempel har pengar blivit mindre viktigt.

Jag blir alltid glad när jag läser Bibeln.

Kraften i Bibeln

Hade det inte varit för flytten till Lund eller korridorskompisen som tog med honom till kyrkan hade Joey kanske inte varit kristen i dag, men det som verkligen varit viktigt på Joeys väg till tro är Bibeln.
– Bibeln är jätteviktig. Om jag bara hade lyssnat till predikan, som ofta berör kortare stycken eller teman, hade jag inte lärt mig så mycket om vad Bibeln verkligen säger.
Joeys sätt att läsa Bibeln är verkligen inspirerande. Han läser gärna flera kapitel i taget för att få ett sammanhang i berättelserna.
– Jag blir alltid glad när jag läser Bibeln.
Joeys berättelse vittnar om att det är kraft i Guds ord. Bibeln förde Joey till Gud och förvandlade honom. Så vill Gud göra med fler människors liv.

 

Foto:
DELA
Föregående artikelAndakt i mitt liv?
Nästa artikelFramtidshopp