Williams liv blev förändrat från att ha småskrattat åt sina kristna kompisar till att själv bli kristen och se hur Gud är verksam idag.


Utan att vara direkt elak eller nedvärderande skrattade William Sommer lite åt klasskompisarna som gick till den kristna ungdomsgruppen. Själv var han uppvuxen med en vanlig ”Svensson-syn” på kristendomen, vilket innebar att han var ointresserad av den och tyckte att man inte skulle tänka för mycket på sånt.

En bild från Gud

Namn: William “Wille” Sommer
Ålder: 18 år
Bostadsort: Knislinge
Intressen: Vänner, sport, ungdomsgrupp
Sysselsättning: Gymnasieelev

Konfirmeras skulle han ändå, och han gick till konfirmandundervisning i den lokala församlingen. Varje tisdag bjöds det på fika, lekar och undervisning. William trivdes, och sakta fick Gud mer plats i hans liv. Det första stora steget i tro tog han under ett läger med konfagruppen.
– När jag under en längre tid fick bekanta mig med den kristna tron började det sätta sig i mig, jag började tänka att det kanske var något för mig också!
Under en av aftonbönerna på det sista konfalägret fick William förbön av prästen. Prästen såg då en bild framför sig, som en hälsning från Gud till William.

Den vita massan hade spritt sig ut över hela det gråa fältet

Vems hand?

– Han sa att han såg ett grått fält, som i mitten hade en liten cirkel av ”vit massa”. Massan spred sig inifrån och utåt.
Prästen trodde att den vita massan var en bild för hur Jesus var på väg in i Williams liv och tog över mer och mer av det som tidigare varit grått. Senare under kvällen fick han ta emot förbön en gång till, denna gången av två kompisar. De la händerna på hans axlar och började be, och under bönen lades en tredje hand mitt på hans rygg.
– Jag tänkte att det var gött att någon var frimodig och var med och bad. Men när jag sedan försökte få reda på vem det var som hade varit med och bett, så var det ingen av mina kompisar eller ledare. Då förstod jag – den vita massan hade spritt sig ut över hela det gråa fältet.

Tron sprider sig

Williams starka vittnesbörd och tydliga upplevelse av Guds närhet och handlande idag har fått honom att leva annorlunda. Han har fått annorlunda värderingar efter att ha lärt känna Gud på riktigt, och skäms inte för sin tro.
– Jag ser det bara som en chans att få berätta om min tro varje gång någon frågar något om den – jag skäms inte, det tycker jag inte att någon borde göra. Om alla har likadana bilar, dåliga bilar, men du har en bra bil så borde du inte gömma den. Visa den och dela med dig av glädjen!
Efter att William kom till tro har han fått se sin pappa, mamma och ett syskon bli kristna. Detta har gjort att fler människor kring familjen har fått höra talas om Jesus. För William och hans familj är det ingen tvekan om att Gud är verksam än idag.