Erik fick ett starkt möte med sin himmelske pappa

Under personlig förbön på sitt konfirmationsläger tog Erik Karlsson emot Gud i sitt liv. Han beskriver det som att för första gången få veta sanningen om sitt ursprung.

Namn: Erik Karlsson
Ålder: 19 år
Bor: Kungälv
Sysselsättning: jobbar på ICA
Intressen: musik, Gud och datorer

Även om han ibland bad aftonbön med sin pappa, skulle Erik Karlsson inte beskriva hemmet han vuxit upp i som kristet. Att vara kristen var för honom något som gamla tanter höll på med och som mest handlade om tradition och att ha det mysigt.

Kärlek och lovsång gjorde intryck

Första gången Erik blev nyfiken på den kristna tron var när hans storasyster kom hem från sitt konfirmationsläger och berättade att hon trodde på Gud. Någon egen tro fick han dock inte förrän det var dags för konfirmationsläger för honom själv.

På lägret märkte jag tydligt att de kristna ledarna hade en speciell kärlek till andra människor, och det gjorde intryck på mig. Nu i efterhand förstår jag att deras kärlek kom ur deras tro på Gud.

Något annat som gjorde intryck på Erik var lovsångerna.

– Under lägrets andakter sjöng vi lovsång, och det fick betyda väldigt mycket för mig. Jag blev gripen av texterna och vad de sa om Jesus och hans verk. Än i dag är lovsång mycket viktigt för mig.

Gud flyttade in

En kväll erbjöds det personlig förbön under andakten. Ledarnas kärlek och lovsångernas gripande ord hade gjort Erik öppen för Gud. Fastän han var nervös gick han fram för att låta ledarna be för honom.

Jag upplevde hur Gud kom in och tog sin boning i mitt hjärta.

– Under bönen fick jag ett starkt möte med Gud. Jag upplevde hur Gud kom in och tog sin boning i mitt hjärta. Jag kände en stark värme i hela kroppen – det liksom brann inom mig på ett sätt jag aldrig hade upplevt förut. Det enda sättet jag kunde reagera på nu när jag för första gången fick möta min pappa i himlen var att gråta. Det var som att för första gången få veta sanningen om mitt ursprung. Jag förstod senare att Gud hade förberett mig för den där stunden enda sedan jag var liten.

Livet förändrat av Jesus

Sedan Erik blev kristen har han förändrats på många sätt, och Jesus har i dag en stor plats i hans liv.

– Gud har förvandlat mig och hjälpt mig att växa. Jag har fått förstå att han är den största, godaste och mäktigaste i hela universum och att han älskar just mig! Jesus är i dag min största inspirationskälla och min bästa vän. Bibeln och kyrkan är och har varit viktiga när det gäller att forma mina värderingar och ge mig riktning och mening i livet.

En kamp som väger lätt

– Sedan jag blev kristen har Jesus gjort mig medveten om synden i mitt liv. Att kämpa mot den och försöka leva som Gud vill kan vara tungt, och ibland känns det frestande att ge upp. Samtidigt vet jag att Jesus står på min sida i kampen och att min frälsning inte hänger på mina gärningar. I jämförelse med det underbara som väntar mig i himlen väger kampen mot synden lätt.