Feberfri och frälst

Konfirmationstiden blev startpunkten på Hannas resa med Gud. Efter att ha upplevt ett helande tog Hanna steget in i Guds famn.

Namn: Hanna Widell
Ålder: 22 år
Bostadsort: Göteborg
Sysselsättning: Pluggar till socionom
Intressen: Musik, bakning, matlagning, träning

Som barn kom Hanna i kontakt med kyrkan för första gången genom kören.
– Det var ett litet smakprov, men det hände inte så mycket då.
I byn som Hanna kommer ifrån är det tradition att alla konfirmeras, så det gjorde även Hanna. Hon kom till konfaträffarna utan några förväntningar.
– Men när jag kom till konfat märkte jag att något började hända i mig.
Hanna fick höra undervisning om livet på ett sätt hon inte gjort innan. Hon fick uppleva en gemenskap som hon inte känt i skolan eller idrottslaget. Hon märkte även att det var något speciellt med andakterna.
– Jag gillade ”stämningen”, som jag kallade det då, men jag har senare insett att det var Guds närvaro.

Från längtan till tomhet

Efter konfat hade en längtan väckts i Hanna. Hon började gå till en ungdomsgrupp, var med och ledde lovsång samt var fadder för nästa konfakull. Men det var egentligen först när hon skulle börja 2:an som Hanna började ta sin tro på allvar. Sommaren hade varit väldigt späckad, med utlandsresor, läger och två jobb. På sensommaren började Hanna känna att det kändes tomt i henne.
– Jag funderade på varför och insåg att jag inte hade tillbringat så mycket tid i kyrkan, med bibelläsning och i bön.
Kort därefter fick Hanna ett meddelande om ett uppstartsläger för ungdomsgruppen.
– Jag var taggad. Jag kände att det här var min chans att se vem Gud verkligen är. 

Jag gillade ”stämningen”, som jag kallade det då, men jag har senare insett att det var Guds närvaro.

Fri från febern

Hanna blev sjuk samma vecka som lägret skulle vara. Hon var sjuk hela veckan och på torsdagskvällen låg hon fortfarande i 40 graders feber. På fredagen vaknade hon med 39 grader.
– Jag blev så sjukt arg. Chansen att verkligen få se om Gud är på riktigt försvann i mitt huvud. Jag bara ropade ut: Gud, om du verkligen finns och om du verkligen helar människor, hela mig nu så jag kan gå på lägret. Då ska jag följa dig i hela mitt liv.
Precis när Hanna bett tog hon tempen igen och termometern visade 36.5 grader. Chockad mätte hon igen och såg att resultatet stämde. Hon började även må bättre.

Precis som Petrus svärmor

Hanna åkte på lägret. Hon fattade inte riktigt vad som hade hänt men på lägret hade de ett bibelstudium. De läste tillsammans ur Mark. 1:29. Där står det att Jesus helade Petrus svärmor som hade feber.
– Då började jag gråta och kände Herrens kärlek skölja över hela mig.
Efter detta började Hanna att lägga sitt liv i Guds händer.