Frimodighet strålar ut från Peter Ahlman. Varken när han möter knarklangare i Brasilien eller multimiljonärer i deras stora villor för att dela evangeliet är han rädd. Av egen erfarenhet vet Peter att Gud är kapabel till vad som helst.

Namn: Peter Ahlman
Bostadsort: Uppsala
Sysselsättning: reser runt i världen med sin fru Camilla och berättar om Jesus.

Peter stänger dörren om sig i det lilla rummet. Han befinner sig på ett härbärge i Malmö. I hela hans vuxna liv har han varit beroende av droger. En gång i tiden hade drogerna varit kul och spännande. Nu har han blivit hemlös. Drogerna har på olika sätt förstört hans kropp och lämnat kvar en längtan efter ett annat liv.

En galen knackning

Plötsligt knackar det på dörren. Försiktigt öppnar han. Där utanför står ”pastorn”, en smått galen man som bor på härbärget och går under namnet pastorn därför att han alltid pratar om Gud. ”Gud har sagt att jag ska be för dig i dag” säger pastorn och fortsätter: ”Du och jag ska ta en promenad i stadsparken”. Vanligtvis hade Peter stängt dörren igen, men av någon anledning följer han med. Han berättar hela sin livshistoria för denna man som de andra säger är galen. När han berättat färdigt svarar pastorn: ”Nu ska jag berätta en sak för dig som kommer att göra ont. Allt det onda du upplevt, allt det som förstört ditt liv, det är inte dina föräldrars fel, det är inte samhällets fel, det är syndens fel”. Så lägger han sin hand på Peters huvud och ber för honom.

“Det spelar ingen roll att folk kallar honom galen, jag vill ha det som denna man har!”

Vägen till Jesus

I många år hade Peter försökt bli fri från sitt missbruk. Han hade varit inlagd på vårdhem och provat flera olika religioner, men inget kunde fylla tomrummet i honom. När ”pastorn” bad för honom i stadsparken väcktes en ny längtan i Peter.
 Jag tänkte, det spelar ingen roll att folk kallar honom galen, jag vill ha det som denna man har, berättar han.

Det skulle dröja ytterligare några månader och många besök i olika kyrkor innan Peter, darrande, skulle falla ner på sina knän och ropa ”Gud, om du finns så kom” och på riktigt ta emot Jesus i sitt liv. När det väl hände försvann alla diagnoser och skador som drogerna märkt honom med. Hans psykiatriker kunde inte förstå vad som hänt. ”Märkligt” var det enda svar han kunde ge.

Ett vittne jorden runt

I dag handlar inte Peters liv om droger, det handlar om Jesus.
– Jag tänkte att kristna var tråkiga, men sedan jag blev kristen har mitt liv varit så spännande! säger han entusiastiskt.

Tillsammans med sin fru Camilla reser han frimodigt jorden runt för att möta människor, be för dem och berätta för dem om evangeliet. I dag är Peters liv ett vittne om att för Gud är ingenting omöjligt.