Gabriel blev befriad av förlåtelsen


Gabriel valde att gå sin egen väg och fastnade i ett porrmissbruk. Men Gud förlät honom och idag är han en helt ny människa.

Namn: Gabriel Tyell

Ålder: 27 år

Bostadsort: Falkenberg

Sysselsättning: jobbar på Guldfågelns fabrik

Intressen: bibelläsning, umgänge med familj, datorspel

På grund av problem i familjen kom Gabriel som sextonåring till ett fosterhem. Han beskriver sina fosterföräldrar som “två väldigt kristna människor”. Han blev nyfiken på hur de levde och ställde många frågor som de svarade på.
– Jag började känna att jag ville vara en del av det, men det var mer gemenskapen än själva tron.
Gabriel tyckte framförallt om församlingen och människorna han träffade. Inom sig hade han även börjat tro litegrann men det höll inte.

Begär över regler

Gabriel fick uppfattningen att man måste vara på ett specifikt vis som kristen, och följa alla regler till punkt och pricka. Efter gymnasiet kände Gabriel att han inte ville följa dessa regler. Han ville i stället uppfylla sina begär. Han ville testa det där “onda” först, och sedan kanske komma tillbaka till tron och reglerna när han blev gammal.
– Jag tänkte att om jag säger att jag inte tror så gäller reglerna inte mig, och då kan jag fortsätta göra de här dåliga och själviska grejerna.
Beslutet att släppa tron ledde Gabriel in i ett porrmissbruk som varade i sju-åtta år.
– Jag hamnade i ett förfärligt beroende som drog isär mig i själen. Jag behövde se på porr överallt och när som helst. Jag kunde bara inte sluta.

Från missbruk till befrielse

En dag frågade Gabriels svåger honom om han ville följa med till kyrkan. Han tyckte att det kändes okej att följa med. När han satt i kyrkan kände han mycket ånger, skam och skuld över vad han gjort och vad han övergivit.

Jag kände hur Herren la sin hand över mig.

– Jag satt bara och bad om förlåtelse: “Förlåt mig Herre, förlåt Gud för vad jag gjort.”
Han tog nattvard, knäböjde framför altaret och fortsatte be om förlåtelse om och om igen.
– Då kom ett lugn över mig. Tårarna började rinna och jag kände hur Herren la sin hand över mig och sa: “Jag förlåter dig, du är förlåten.” Jag kom in i min kristna tro genom att faktiskt känna Gud, känna den Helige Ande i mig.
Gabriel kände en enorm lättnad. All skuld, skam och hat som han burit på försvann och han var bara tacksam. Allt som höll Gabriel fast i beroendet släppte och han upplever att han blivit så välsignad. Idag känner han sig som en helt annan människa.
– Jag är befriad.