Gud är överst i mitt liv 

Många som är kristna idag blir det stegvis. Det var även fallet för Ola Abrahamsson, som fick möta Jesus flera gånger innan han bestämde sig för att lämna över kontrollen.

Namn: Ola Abrahamsson
Bostadsort: Knislinge
Sysselsättning: Snickare
Intressen: Vara minibonde, äger tre grisar
Fun Fact: Har byggt ett hönshus till Strandhems missionsgård

I Olas familj pratade de aldrig om Gud som att han var något aktuellt. Trots en positiv syn på kyrkan kändes en personlig relation med Gud långt borta. Som barn var Ola med i scouterna från kyrkan, vilket blev ett möte med kristen tro.
– Jag tyckte att det var ganska mysigt, men jag tänkte inte så mycket på Gud då heller.
På ett scoutläger innan konfirmationen fick de ta emot nattvard. Ola fick då en stark upplevelse och blev nyfiken på vad Gud hade att erbjuda honom. 

Kärleken till kyrkan

Så kom konfirmationen och den var över Olas förväntan.
– Jag märkte hur mitt liv förändrades, att jag fick en ny energi. Jag kände att mitt liv blev mycket bättre, Guds välsignelser kom till mig på många olika sätt.

Det var en kärlek som nådde mig där som jag inte hade kontroll över.

Från att tidigare ha mått ganska dåligt kunde Ola nu känna sig mer social och må bättre. Då den större delen av konfagruppen kom från hans skolklass upptäckte Ola också en förändring i klassen. Stämningen var mycket bättre och Ola började även trivas väldigt bra i kyrkan. 

Gud krävde allt 

När Ola blev 16 år var det mycket annat som drog i honom. Så småningom drogs han ifrån kyrkan och på så sätt också från de gudsmöten han älskade där. Ändå kände Ola att han hade kvar sin kärlek för kyrkan och sitt behov av Gud. När Ola var 17 år gick han på ett ungdomsläger där hans tro fick ny kraft.
– Det var en kärlek som nådde mig där som jag inte hade kontroll över.
Men även om det förändrade honom på insidan, upplevde Ola fortfarande att det var väldigt svårt att förändra hela livet. Med tiden förstod Ola att Gud krävde allt. Samtidigt tyckte Ola att det kändes svårt att lämna över kontrollen. “Hur ska man kunna vara ung och kristen?” undrade han. 

En vardag med Gud

För att besvara sin fråga bestämde sig Ola snart för att flytta till Örkelljunga och gå Strandhems bibel- och lärjungaskola.
– Jag fick en vardag med Gud.
I höstas blev Olas familj kristen och nu går hela familjen till kyrkan tillsammans. De såg förändringen i Olas liv och det kom att förvandla deras hem.
– Gud är överst i mitt liv, säger Ola med en kärlek till Gud som inte går att ta miste på.