Gud blev Linas lugn och trygghet

Under sin uppväxt var Lina orolig och grubblade mycket. Hennes sökande efter svar ledde henne till kyrkan och till slut fann hon tryggheten hos Gud.

Namn: Lina Pirfält
Ålder: 32 år
Bostadsort: Halmstad
Sysselsättning: förskollärare
Intressen: baka, umgås med familjen, läsa böcker
Fun fact: är en gammal trummis

Lina växte inte upp i en kristen familj och var inte troende under sin uppväxt.
– Jag var snarare sökande, grubblande och nyfiken. Jag ville ha svar på frågor.
Under högstadiet och gymnasiet hade Lina många troende kompisar. Hon var nyfiken och följde med dem till kyrkan – framförallt till pingstkyrkans och missionskyrkans ungdomsgrupper. Det hon upplevde där gjorde henne ofta väldigt känslomässigt berörd.

Bilolyckan blev en vändpunkt

Under gymnasietiden hade Lina en kristen klasskompis som var med i en bilolycka och blev väldigt allvarligt skadad – ambulanssjukvårdarna trodde inte ens att hon skulle överleva. Kompisen själv var dock hela tiden säker på att hon skulle repa sig.

Detta blev en ganska tydlig vändpunkt för Lina – det som kompisen trodde på kändes äkta.

Hon vilade i sin tro på att det skulle bli bra, trots att hon fick negativa besked och människorna runt omkring henne var oroliga. Hon lade hela situationen i Guds händer, och precis som hon hade trott blev hon återställd och kunde ta studenten med sina kompisar. Detta blev en ganska tydlig vändpunkt för Lina – det som kompisen trodde på kändes äkta. Efter det har tron vuxit fram mer och mer.

Familjen har stärkt hennes tro

För Linas man Simon har det varit annorlunda. Han är uppvuxen i en kristen familj. Tron har alltid varit självklar för honom, och hans tro har även stärkt Linas tro och fått den att kännas mer äkta. Att ha blivit mamma har också stärkt Linas tro. Hon upplever att det blir tydligare vad man faktiskt tror på när man ger vidare det till någon annan.

En ny trygghet

Tidigare var Lina en orolig och grubblande person, men det har ändrat sig.
Efter att ha blivit troende kan jag vila mycket mer i Gud och tänka att det löser sig. Jag lägger min oro i hans händer. Jag har blivit en lugnare och tryggare person.
De senaste tio åren har Lina känt att hon verkligen kunnat stå för att hon är troende och religiös. Även om hennes familj stöttat henne är de själva inte troende. Därför har hon känt att hon själv vill vara extra säker i sin tro för att kunna stå på egna ben. Nu känner Lina att hon kan vila i sin tro. Hon kan be och få svar. Tron känns äkta.