Gud drog bokstavligen in Cher i kyrkan

När Cher Omari kände sig ensammare än någonsin såg Gud på ett övernaturligt sätt till att han gick in i en kyrka. Det var precis vad Cher behövde.

Namn: Cher Omari
Ålder: 21 år
Bor: Kungälv
Sysselsättning: jobbar inom äldrevården
Intressen: gymma, träna fotboll och läsa Bibeln och andra böcker

Fredagen den 3 september 2015 hände något som förändrade Cher Omaris liv. Han hade tagit studenten några månader tidigare och kände sig för första gången riktigt ensam och sårbar, som att han inte hade någon plats i livet. Han gick förbi Kastalakyrkan, en kyrka han passerat på väg hem från skolan massor av gånger. Men den här gången var det annorlunda.

Inknuffad i kyrkan

– Jag kände det som att jag fick en osynlig knuff, eller som att ett rep lades ut framför mig. Det är svårt att beskriva, men jag kände något som jag då förklarade som en ”övernaturlig känsla.” Jag gick in i kyrkan och möttes av en vacker och vänlig gemenskap i ungdomsgruppen som var där då. Gemenskapen och bemötandet jag upplevde fick mig att fortsätta gå dit och ta reda på mer om den kristna tron. Så började min väg till Jesus.

Jag kände det som att jag fick en osynlig knuff.

En mörk väg

Innan Cher blev kristen hade han mycket mörker i sitt liv.
– Jag kommer ihåg att jag under sista året på gymnasiet fick frågan av min skolkurator: ”Hur tror du att din framtid kommer att se ut?” Jag svarade att min framtid var en lång, mörk väg där jag för evigt vandrade ensam.

 Ett nytt liv

– Nu känns mitt svarta hål i hjärtat inte lika bottenlöst längre. Jag har burit på mycket ilska på grund av hemska saker jag gått igenom, men Gud har hjälpt mig att bli av med den. Trots misstag, drogmissbruk och andra synder så älskar han mig, och jag vet att han tar emot mig om jag faller. Att öppna mitt hjärta för Jesus var nog det bästa beslutet jag tagit i mitt liv.

 Familjens motstånd

Chers familj är muslimer och kommer från Libanon. Där är det mycket konflikter mellan kristna och muslimer, så Chers familj tog det hårt när han valde att konvertera till kristendomen.

– Men min tro är min tro, och jag är övertygad om att det här är rätt väg i livet. Min familj får acceptera mitt val eller välja att säga upp kontakten med mig om de känner så. Att jag har så underbara kristna syskon har gjort det här mycket lättare.