Gud stoppade Fanny från att ta sitt liv

Två gånger har Fanny Bengtsson varit så djupt deprimerad att hon velat ta sitt liv. Läs hennes berättelse om hur Gud stoppade hennes självmordsförsök och hur hon kom till tro på honom.

En natt när Fanny Bengtsson var fyra år drömde hon om en ängel. Ängeln återkom i Fannys drömmar och blev hennes bästa vän när hon som mest behövde en.

Namn: Fanny Bengtsson
Ålder: 19 år
Bor: Glimåkra
Sysselsättning: går gospellinjen på Glimåkra folkhögskola
Intressen: sång, dans och ridning

Ljus i mörkret

Ängeln kom till Fanny under en svår period i hennes liv. Hennes mamma var bipolär och hennes föräldrar var mitt i en tvist med varandra om vem som skulle ha vårdnaden om Fanny.

– Jag slängdes fram och tillbaka mellan mamma och pappa, hade få vänner och kände mig otrygg. Ängeln som Gud sände till mig i drömmarna blev ljuset i min annars så mörka tillvaro. Mina föräldrar var inte kristna och jag hade inga tankar på Gud som barn, utan det är först i efterhand som jag har förstått att ängeln var Guds sätt att hjälpa mig.

Gud ledde mina tankar och hindrade mig från att begå självmord.

Gud som livräddare

– När jag gick i nian tog det slut med min dåvarande kille, vilket gjorde att jag gick in i en djup depression. Det gick så långt att jag inte ville leva längre. Jag hade bestämt hur jag skulle göra och stod framför medicinskåpet. Då började jag tänka på min familj och mina vänner som skulle bli kvar, och hur jobbigt det skulle vara för dem om jag tog mitt liv. Det fick mig att ändra mig. Jag tror att det var Gud som ledde mina tankar och hindrade mig från att begå självmord.

Sanningssökare

Fanny konfirmerades, vilket gjorde att dörrar till den kristna tron öppnades i henne. Hon har alltid varit en sökare, och i samband med konfirmationen fick hon svar på några av sina frågor. Samtidigt väcktes nya frågor i henne – frågor om vad sanningen egentligen är och vad det innebär för ens liv.

Kristna vänner

När Fanny började gymnasiet fick hon plötsligt tre kristna personer i sin närhet.
– I min klass hamnade jag i ett kompisgäng där två var kristna. Jag började prata med dem om tro och mina funderingar. Samtidigt började jag i en av musikskolans körer, där jag fick en pojkvän som visade sig vara kristen. Mycket tack vare pojkvännen bestämde sig Fanny under höstterminen i ettan för att bli kristen.

Gud som livräddare – igen

Våren därefter drabbades Fanny återigen av en djup depression med självmordstankar.
– En dag var allt svart och jag gick runt i Kristianstad medan jag funderade på hur jag skulle ta livet av mig. Så fort jag fick en idé om hur jag skulle kunna göra så fick jag en känsla, som jag tror att det var Gud som gav mig, av hur det skulle kännas att göra så. Det fick mig att förstå allvaret i situationen och gjorde att jag valde livet med Jesus i stället.

Livsglädje

Att gå gospellinjen på Glimåkra folkhögskola är något som fördjupat Fannys tro på flera sätt.
– Här har jag tillgång till ett kapell dygnet runt. Jag sitter ofta där och ber, sjunger och har andakter. Vi har turnerat med gospelkören och på så sätt har jag fått möta många härliga församlingar som inspirerat mig med sin tro och gemenskap. Även gospelmusiken ger mig mycket, inte minst en glädje över att leva.