Gud visade att han såg Olle

Olle tyckte mest det kändes som om Gud var långt borta. Men efter att ha fått ett profetiskt tilltal kände han att Gud faktiskt såg honom och så småningom växte en personlig relation fram.

Namn: Olle Eckerdal
Ålder: 25 år
Bostadsort: Lund
Sysselsättning: pluggar till ekonom
Intressen: spela piano, gymma, hänga med kompisar
Fun fact: har bestigit ett berg i foppatofflor

När Olle var 16 år gammal var han väldigt nära att lämna sin tro. Trots att han var uppvuxen i en kristen familj, hade åkt på konfirmationsläger och gått i kyrkan i hela sitt liv kändes det som om något fattades.
– Gud kändes så flummig, abstrakt och långt borta.
Olle upplevde att livet hade varit svårt. Mitt i allt detta verkade det orimligt att det skulle kunna finnas en Gud. Det hjälpte inte heller att hans klasskompisar och lärare var så övertygade om att Gud inte fanns.

Profetiskt tilltal

Under den sommaren hade Olle bestämt sig för att åka på ett läger för att träffa några kompisar.
– I hemlighet bad jag då till Gud att han skulle visa sig för mig så att jag skulle kunna tro att han fanns.

Sakta men säkert fick jag en mer personlig relation till Gud. 

På ett av kvällsmötena gick Olle till förbön. Eftersom detta var tio år sedan så minns han inte riktigt vad personen sa, men han minns att personen fick ett profetiskt tilltal. Gud berättade något om Olles liv för förebedjaren som hon sedan bad högt framför Olle.
– Orden i bönen var verkligen “spot on” och uppmuntrande. Det kändes alldeles för specifikt, tydligt och konkret för att hon skulle ha kunnat hitta på det själv.

Sedd av Gud

Den händelsen blev en vändpunkt för Olles tro. Han fick uppleva att Gud såg honom och blev då mer öppen för vad Gud hade att säga. Detta gjorde att han mer öppet kunde ta till sig av det som sades i kyrkan, på ungdomsgruppen och på läger.
– Sakta men säkert fick jag en mer personlig relation till Gud.
Idag förstår Olle att Gud verkligen inte är långt borta utan att han är verklig här och nu, hela tiden.
– Men jag vill också säga att det inte alltid känns så. Känslor kan spreta ganska mycket hit och dit, men det gör inte att Gud är med mer eller mindre. Gud är alltid densamme, och han är alltid med oss.