Han har alltid kärlek att ge

På konfalägret visade sig Gud för Jessica och banade väg för en resa genom ungdomsgrupp och läger till en vardag med Jesus. 

Namn: Jessica Pettersson
Bostadsort: Knislinge
Sysselsättning: Jobbar på Flying Tiger
Intressen: Hästar och ridning
Fun Fact: Älskar färgen grön

När Jessica var 15 år var det, som för så många andra, dags för konfirmation. Hon kände sig nervös och visste inte riktigt vad hon skulle vänta sig. Varken hennes familj eller hon själv var kristen. I ärlighetens namn var hon där av den klassiska anledningen: för att få presenter. Men båda föräldrarna och storasystern peppade henne, de hade fått ett gott intryck av vad kyrkan hade att erbjuda på konfalägret. Genom lägret växte intresset för kristen tro och Jessica började gå i kyrkan och gick med i en kristen ungdomsgrupp. “Gör vad du vill, så länge du mår bra” var hennes familjs inställning. 

Upplevde Guds kärlek på riktigt

Efter konfalägret åkte Jessica till sitt första kristna ungdomsläger.
– Där fick jag för första gången uppleva Guds kärlek på riktigt.
Gymnasiet var tufft och Jessica mådde periodvis väldigt dåligt. Men hon mindes lägret och allt det fantastiska Gud hade gett henne och det gav henne styrka. Också idag är detta något hon vänder sig till i tider av tvivel: det konkreta sätt som Gud visade sig för henne på det lägret. 

Öppen med sin tro

På gymnasiet vågade Jessica vara öppen med sin kristna tro och fick bra respons av sina klasskompisar. En i klassen gick i samma kyrka, och klassen präglades av förståelse och respekt för olika religioner. Det var ingen som såg ner på att hon var kristen och det uppmuntrade Jessica till att känna sig stoltare och tryggare i sin tro. 

Enkla saker i vardagen

Som för alla kristna går det upp och ner i hennes tro.
– Jag behöver ofta påminna mig själv i olika situationer, att jag behöver ta tillfället och prata med Gud.

Där fick jag för första gången uppleva Guds kärlek på riktigt

Hon eftersträvar att prata med Gud lite varje dag och det är en rutin hon menar bygger upp hennes tro på ett konkret sätt. Jessicas tips är att använda bibelappen på mobilen, gärna med notiser så att man får påminnelser. En annan sak Jessica tycker fungerar bra för att få mer Jesus i vardagen är att lyssna på lovsång när man diskar eller sitter i bilen. “Det är enkla saker i vardagen”, förklarar hon. För att hålla liv i sin tro försöker Jessica ta många stunder med Jesus. Hon kan snacka med honom om allt som händer i livet.
– Det finns alltid kärlek att få, för han har alltid kärlek att ge.