Ibland slår Gud ner som ett blixtnedslag i en människas liv, ibland tar han längre tid på sig. I Erik Åbergs liv valde Gud att ta det långsamt, men när han väl gjorde sig tydlig var det inget snack om saken.

Namn: Erik Åberg
Ålder: 21 år
Bor: Lund
Sysselsättning: Student
Intressen: Fotboll och bottleflips
Meriter: Ligger bakom EM-låten “Bäst i Europa” som drog uppmärksamhet från både Expressen och Kvällsposten och resulterade i att Erik och hans medskapare fick träffa spelare ur fotbollslandslaget.)

Den unge Erik var ingen komplicerad person. Meningen med livet var att ha roligt, och även om tanken på en gud fanns i hans huvud var det inget som påverkade hur han levde sitt liv.

– Jag tänkte att det antagligen fanns en gud, och att det skulle vara den kristna guden eftersom så många människor redan trodde på honom.

Erik konfirmerade sig och började även gå till en kristen ungdomsgrupp i Lund. Men även om han då bekände sig som kristen och trodde på Gud hade han ännu inte, som han själv uttrycker det, lyckats ”få tag på Jesus”.

Livet rullade på utan att Erik brydde sig särskilt mycket om att ta reda på mer om Gud. Men under gymnasiet bestämde han sig för att han ville ta reda på det, på ett eller annat sätt. Han bad då guden att han skulle visa vem han var; vem det var han skulle tro på.

– Jag satte igång en Youtubefilm med en okristen kille. Efter ett tag märkte jag att väggen i bakgrunden var full av kors. Jag blev varm i hela kroppen! Det kanske låter som en liten grej, men när jag såg det så visste jag direkt.

Samma kväll bad han sin första självformulerade bön till Jesus.

Efter att Erik fick lära känna Jesus på ett nytt sätt förändrades hans liv på många plan.

– Jag har framförallt blivit mycket gladare. Jag har insett att det viktigaste inte är att roffa åt sig saker för att leva sitt perfekta liv, utan leva efter det Gud vill med mitt liv.

”Jag har insett att det viktigaste inte är att roffa åt sig saker för att leva sitt perfekta liv, utan leva efter det Gud vill med mitt liv.”

Det har fått konsekvenser för Eriks vardagsliv att bli kristen. Relationer har blivit svårare att upprätthålla och ibland tar det stopp. Till stor del eftersom man inte har samma livsåskådning, och står på olika grund.
Men Erik lyfter också fram att det finns relationer som fördjupas på grund av tron. Dessutom har hela sättet att bygga relationer fått ett nytt djup sedan han lärt känna Jesus.
Idag brinner Erik för att sprida vidare evangeliet och Jesus till andra människor tillsammans med bland annat Street Church i Malmö och Pannkakskyrkan. Det vill han uppmuntra alla kristna att göra, även om inte alla berättar om Jesus på samma sätt har alla någonting att komma med.

Erik vill dessutom skicka med en speciell hälsning till dig som också är ny i kristna sammanhang:

– Bara för att du är ny i kristna sammanhang betyder det inte att du är mindre kristen än de som varit kristna länge. Jesus lever exakt lika mycket i dig! Dessutom kan det, i vissa kristna grupper, uppstå dåliga vanor som det kanske krävs någon utifrån för att uppmärksamma och bryta. Det har jag upplevt att Gud använt mig till.

Foto: privat
DELA
Föregående artikelDen vackra vardagen
Nästa artikelTacksamhet över Guds manna