Linda fick en hälsning från Gud

Linda Martinsson var frustrerad på Gud och gav honom en sista chans; hon ställde en fråga till honom. Gud tog chansen genom att sända en man med en hälsning från honom.

Namn: Linda Martinsson
Ålder: 21 år
Bor: Lund. Kommer från Kungälv.
Sysselsättning: ungdomsledare för ELU i Lund
Intressen: vänner, fotboll och serier

När Linda Martinsson var 13 år drog en kompis med henne till ungdomsgruppen. Då började en lång process som så småningom ledde fram till att hon började kalla sig kristen. I ungdomsgruppen gick Linda tills hon var 16 år, och åren där var viktiga för henne.

– Där kände jag mig alltid välkommen och jag fick vara precis den jag var. Jag blev sedd av människorna där på ett sätt som jag aldrig riktigt upplevt i skolan eller någon annanstans.

Sedan började Linda gå till kyrkan på söndagar i stället, och hon funderade mer och mer på om Gud fanns eller inte.

”Jag blev lugn i hela kroppen och förstod att Gud hade svarat på min bön.”

Han finns!

– En händelse som jag alltid kommer att bära med mig är när jag insåg att Gud verkligen finns. Det var på ett öppningsmöte för en 24/7-bön. Jag var extremt frustrerad på Gud och tänkte ”nej, Gud finns inte”, men jag ville ändå ge honom en chans till, så jag bad en kort bön: ”Vad ska jag göra för att förstå att du verkligen finns?” En kvart senare kom det fram en man till mig och sa att han hade en hälsning från Gud. Jag kommer ihåg att jag blev rädd men ändå ville lyssna. Han sa att Gud ville säga till mig att ”det räcker om du älskar mig”. När jag hörde det blev jag lugn i hela kroppen och jag förstod att Gud hade svarat på min bön. Han finns verkligen!

 Välja att följa …

Något år senare började Linda på Strandhems Bibel- och lärjungaskola, något som betydde mycket för hennes tro.

– Under året där fick jag lära mig mycket om Gud, och jag fick jobba en hel del med min tro. Det var också där som jag gjorde valet att verkligen följa Jesus. En tanke jag hade var att om Gud inte skulle existera så har jag inte förlorat något på att vara kristen. Om han däremot finns och jag skulle välja att inte följa honom så skulle jag gå förlorad.

 … även när det är svårt

Linda vet också att livet inte alltid är lätt bara för att man är kristen. Människor i ens närhet som inte är kristna kan göra att tron sätts på prov.

– Jag får ofta dippar och känner att jag bara vill lämna allt och gå. Det känns extra svårt att vara kristen när jag är med släkt och vänner som inte är kristna. Det jag försöker göra då är att påminna mig själv om att jag faktiskt har valt att tro på Jesus.