Izabell fick möta Jesus genom konfirmationen och förstod att hon alltid trott på honom, men nu blev det på riktigt. Alltid stöttad och älskad lever Izabell i vardagen tillsammans med Jesus, rakryggad och stolt.

Namn: Izabell Edentoft
Ålder: 16
Bostadsort: Jonstorp
Sysselsättning: Gymnasieelev, barnvakt och medhjälpare i kyrkan
Intressen: Musik, vänner, kyrkan

– Jag blev ju döpt som barn. Så jag har typ alltid varit kristen!?
Izabell Edentoft från Jonstorp har alltid känt att hon på ett eller annat sätt trott på Jesus, men hon har börjat tänka på det och leva efter det mer sedan sin konfirmation. Hon konfirmerades i sin hemförsamling i Farhult/Jonstorps församling i nordvästra Skåne där tillvägagångssättet var aningen annorlunda. Läsning och undervisning ingick som vanligt, men ett aktivt medverkande i gudstjänst och mässa på söndagarna utgjorde också en stor del av konfirmationstiden. Som ministrant, kyrkotjänare, fick Izabell och hennes konfirmationskompisar lära känna gudstjänstlivet inifrån direkt.
– Jag tyckte det var jättekul att medverka i gudstjänsten, och när jag satt i bänkraden fick jag en lugnande känsla i kroppen. Dessutom gjorde prästen undervisningen väldigt intressant, i stället för att bara prata på.

Det avgörande

Det som verkligen blev avgörande för Izabells tro var när hon förstod vad korsfästelsen innebar. Jesus födelse hade hon haft koll på ända sedan dagistiden då man satte upp krubban vid juletid. Men det var insikten om att Jesus död faktiskt hade med henne att göra, att det var för hennes skull och hennes synder han dog, som fick henne att börja intressera sig mer för Gud och den kristna tron. Speciellt Johannesevangeliet gav Izabell en förståelse för vad korset innebär för människor och henne själv, att Jesus kärlek är så speciell och oändlig.

En trygghet som styrker

Idag menar Izabell att Gud betyder allt för henne. Att alltid känna sig älskad av Gud ger en stor trygghet och med hans stöd vågar hon stå upp för både sig själv och sin tro. Den tryggheten tycker hon att alla kristna borde ha.
– Jag tycker att alla kristna borde vara stolta över sin tro. Jag säger att jag är kristen och att jag är stolt över det. Man behöver inte vara rädd när Gud är med en.
Med en stolthet och frimodighet sprider Izabell Jesus i sin skola, sin familj och i sin församling, och säger ofta och gärna farväl med ett: ”– Glid i frid och älska Jesus!”

privat