Livet som kristen kan ibland förknippas med regler och måsten. För Andrea har livet med Jesus varit det motsatta. Från att ha känt sig pressad och otillräcklig till att få se hur Jesus leder henne genom livet.

Namn: Andrea Dyrssen

Ålder: 20 år

Bostadsort: Halmstad

Sysselsättning: Ungdomsledare

Intressen: Innebandy, måla och teckna, fotografera

Fun fact: Har förvandlat sitt rum till ett växthus.

– Att ha bäst betyg, flest vänner, se tillräckligt bra ut. Det enda viktiga var att vara framgångsrik.
Under Andrea Dyrssens tid på högstadiet var pressen hög. Ett liv i rädslan att misslyckas tog mycket energi. Men när hon som konfirmand fick möta Jesus för första gången förändrades allt.

Utan masker

Under konfalägret förstod Andrea mer av vad det innebar att följa Jesus. Hon minns särskilt en av kvällsandakterna.
– Vi hade fått göra egna gipsmasker. Under andakten fick vi lägga av maskerna inför ett kors, som en bild för hur vi inför Jesus får lägga bort allt vi försöker låtsas vara.
Detta var första gången Andrea fick förstå att hon var älskad av Gud, oavsett vad hon presterade i skolan, hemma, eller bland vännerna.

Smärtorna försvann från ryggen, och kom inte tillbaka den här gången.

Fri från smärta

Andrea fick tidigt uppleva hur Jesus kan hjälpa på ett konkret sätt. Innebandy är ett stort intresse och ett tag tränade hon upp till sex gånger i veckan. Till slut orkade inte kroppen med längre: ryggen överbelastades och en nerv kom i kläm. Trots detta fortsatte hon träna, men det gjorde allting värre och till sist gjorde det så ont så att hon fick stanna hemma från skolan. Hennes vänner började be – ibland kändes det bättre efteråt men smärtorna kom alltid tillbaka. En dag under en konferens gick Andrea till förbön som så många gånger förut. Den här gången kände hon en plötslig ström av värme gå genom hennes kropp, som om något varmt fyllde henne, något hon inte känt förr. Smärtorna försvann från ryggen, och kom inte tillbaka den här gången. Sedan dess har Andrea varit fri från besvär i ryggen och kan röra sig och spela innebandy.

En resa med Jesus

Idag är tron mittpunkten i Andreas liv – det som ger henne motivation och livsglädje. Hon får ofta pröva sin tro, bland annat i familjen som inte är kristen.
– Min familj säger ibland att det är konstigt att jag lägger hela mitt liv på en hobby. Men för mig är det mycket mer än så, och jag sporras av det till att be för min familj och söka kristen gemenskap. En av mina yngre systrar har blivit kristen nu, och jag kan inte träffa mormor och morfar utan att vi pratar om tron. Det är fantastiskt!
Både mirakel och utmaningar har präglat Andreas liv sedan hon blev kristen. Men framförallt har hon fått hopp. För Andrea är livet en resa där Jesus styr.

privat