Gud, tack för Sverige och tack för alla de möjligheter som jag har här. Tack för att jag har förmånen att på många sätt känna mig trygg i mitt land. Jag ber att det ska vara så även i framtiden, att våld och skjutningar ska bytas ut mot öppna hem och förlåtande.

Jag ber att Sverige ska få vara ett jämlikt land där medmänsklighet och respekt vinner över rasism och mobbning. Hjälp mig att se och älska dem jag möter i min vardag. Gör mig stark att våga stå upp mot orättvisor och ge mig vishet att göra det på ett klokt och ödmjukt sätt.

Jag vill göra det som är din vilja och följa dig. Visa mig hur och var jag kan göra skillnad i vårt samhälle. Jag ber att jag inte ska bli likgiltig inför orättvisor och ondska eller självisk och bekväm så att jag inte orkar agera.

Herre, jag ber att valet inte ska avgöras av okunskap och egoism. Rusta dem som vinner så att de kan leda vårt land på ett sätt som är gott. Jag ber att diskussioner och debatter ska kännetecknas av respekt och kunskap i stället för personliga påhopp och smutskastning.

Tack Herre för religionsfriheten i Sverige. Jag ber att den ska fortsätta att finnas och att det ska vara accepterat och respekterat att tro på dig. Hjälp Kyrkan att stå fast vid evangelium även om samhället ropar ut andra budskap. Jag ber att du ska vara centrum för Kyrkan och att fler ska lära känna dig.

Amen.

Foto: Camilla Svensson - Sveriges Riksdag
DELA
Föregående artikelUnderordna er…
Nästa artikelFel parti vann – hur kan jag som kristen tänka om det?