Louise Lehnberg
17 år
Varberg

Under flera månader bar jag en känsla av att jag var oälskad, både av Gud och av människor runt omkring mig. Det var oerhört tungt och något som påverkade mig varje dag. I maj förra året hade jag varit bortrest under en helg. Natten till söndagen hade jag inte sovit alls och jag var därför väldigt trött. Trots det gick jag till kyrkan. Under gudstjänsten fick pastorn ett profetiskt tilltal som precis stämde in på min situation. Jag gick till förbön och Gud hjälpte mig att bli av med den jobbiga känslan – HELT!

 

Agnes Einarsson
15 år
Kristianstad

Ett bönesvar jag fått är att min moster blivit frisk från sin bröstcancer efter att ha varit sjuk i ett och ett halvt år. Under hennes sjukdomstid var det väldigt påtagligt och tydligt hur Gud bar familjen och oss alla som står henne nära. Man kände starkt att han var närvarande och vi fick se och uppleva många bönesvar. Jag är så otroligt tacksam. Tack, Gud, som hör bön!

 

Henning Fredriksson
19 år
Hanaskog

Under mellanstadiet hade jag en nära kompis som jag trivdes bra med, men som verkligen inte var kristen. Vi kan kalla honom Lars-Edvard. När vi skulle börja åttan och jag skulle börja gå på konfirmationsundervisning gav min storasyster mig ett tips: “Välj en person i din klass som du inte tror kan bli kristen och börja be att denne ska bli det.” Jag valde Lars-Edvard och bad regelbundet för honom. Idag är han sedan många år tillbaka en stabil kristen broder och stora delar av hans familj har också blivit kristna. Det är mäktigt!

 

Isaac Treaza
23 år
Jimbaran, Bali

Jag växte upp i Uganda. Som barn hade jag det väldigt svårt och lämnade min familj tidigt i mitt liv. Jag hittade glädje i musiken och ville jättegärna leva på att spela musik, men hade inte råd till någon utbildning. Jag brydde mig inte om pengar, jag ville bara spela. Detta blev min bön till Gud.
2010 började jag på en bibelskola, och genom den bibelskolan fick jag möjligheten att flytta till Bali. Här har jag möjligheten att spela i ett lovsångsband som en del av min vardag. Gud gav mig precis vad jag bad om.

 

Isak Olsson
17 år
Vittsjö

Under mitt konfirmationsläger på Breanäs spelade jag fotboll med ett par andra när jag plötsligt kände att jag sträckte mitt ben. Jag gick och satte mig ner och bad en väldigt kort bön tyst för mig själv att det onda skulle gå över. Med detsamma försvann smärtan. Jag ställde mig upp igen och provade att jogga runt lite. Smärtan var borta och jag fortsatte spela fotboll. En fantastisk känsla.

 

Alma Nilsson
16 år
Hanaskog

Nu när jag fick frågan kände jag direkt att jag har ju inget bönesvar att dela med mig av, jag glömmer dem alltid alldeles för fort tyvärr. Så jag slängde iväg en bön till Gud att han skulle påminna mig om ett bönesvar och en minut efter gav han mig ett konkret bönesvar. Jag hade tidigare tappat bort min skåpnyckel och det är alltid lika jobbigt, men jag bad Gud att han skulle hjälpa mig att hitta den och en minut efter bönen fick jag en snap av en klasskompis som skrev att hon hittat min skåpnyckel i sin biologibok. GUD HÖR BÖN!