Sara saknade kyrkan

Efter sin konfirmation märkte Sara att hon saknade att inte längre vara i kyrkan. Och att hon ville höra mer om Jesus.

Namn: Sara Rigby

Bostadsort: Örkelljunga

Ålder: 21 år

Sysselsättning: barn- och ungdomsledare för EFS i Ängelholm

Intressen: bakning

Fun fact: nördar kaffe

Saras mamma är kristen och därmed har den kristna tron alltid funnits i hennes närhet under uppväxten och hon har fått höra mycket om den. Saras mamma tog med henne till kyrkan och hade andakter med henne, och hon har varit med i en del körer. 

Det fanns något i mig som tyckte att det var hoppingivande att få höra om Jesus.

Inget större avtryck

Sara konfirmerades i Svenska kyrkan, i en vanlig veckogrupp i sin hemförsamling.

– Jag var nog inte så jättetaggad på att konfirmera mig, utan jag tänkte mest att det är nog bra att göra det.

När Sara väl konfirmerade sig kändes det okej, hon tyckte det var ganska kul. Hon hade även en kompis i sin konfagrupp som var kristen och som “drog” i henne lite extra, och Sara konstaterar att det var bra att hon gjorde det. Men till en början verkade inte konfirmationen ha gjort ett större avtryck.

– Jag tänkte väl att nu är det gjort och så tänkte jag inte mycket mer på det.

Från saknad till beslut

Sara konfirmerades på vårterminen och på höstterminen började hon känna att hon saknade att vara i kyrkan.

– Det fanns något i mig som tyckte att det var hoppingivande att få höra om Jesus.

Sara hade alltid fått höra att Gud fanns men kanske inte trott på det helt. Efter konfirmationen bestämde hon sig för att hon ville tro att det var sant och hon började utforska tron. Det ledde till att hon blev mer involverad i kyrkan. Bland annat började hon hjälpa till som ledare i konfirmationsgrupper.

– Jag gick till kyrkan delvis för min egen skull, för att jag alltid längtade efter att få höra om Jesus. Men mer och mer föddes även en iver i mig att få se andra växa i sin tro; det gav mig glädje.

Olika perspektiv

Sara har varit i flera olika kyrkliga sammanhang, bland annat Pingstkyrkan, Svenska kyrkan och EFS, och hon tror att det har gett henne olika perspektiv på kristen tro.

– Det har varit väldigt bra att få utforska vad jag trivs i och vad jag tror på. Jag har mer och mer fått bilda mig en uppfattning om min tro, var jag hittar Jesus och var jag upplever att Gud talar till mig.