Insidan frågar

Sondre Björsvik, 22 år, Immeln

I början av mitt liv som kristen var jag kristen till stor del för att det var gött att hänga med andra kristna. I efterhand kan jag se att Gud liksom kom lite i andra hand. Men under tiden som gått har jag upptäckt att den kristna tron är så mycket större. Gud har skapat var och en av oss av den enda anledningen att han älskar oss. Han har inga skyldigheter gentemot oss men ändå ger han oss ständigt mer. Han gav till och med sitt liv för oss. Om man kan förtjäna att bli älskad så har Gud gjort sig mer än förtjänt att bli älskad.

Anna Berglund, 19 år, Lund

Jag är kristen eftersom jag tror att Jesus, Guds son, med oändlig kärlek har räddat mig från straffet jag borde tagit. Han har gett mig en djup frid och ett underbart hopp som jag vill lita på varje dag så länge jag lever. Jesus dog för mig och därför vill jag använda mitt liv till att upphöja honom. Mitt hjärta jublar över Herrens godhet!

Hedvig Isacson, 19 år, Mölndal

Sex ord. Så många ord krävs för att besvara frågan ”Varför är du kristen?”. Ett svar som är lätt att komma ihåg: ”Jag tror att det är sant”. När jag säger ”det” menar jag kristendomens kärna. Att Jesus är Guds son. Att Jesus dog och återuppstod. Att Jesus tog på sig all världens synd för vår skull. Svaret har jag snott från en kristen förebild, som i sin tur snodde det från sin skolpräst. Svårare än så behöver det inte vara. Bra svar är till för att spridas.

Hilda Ekström, 16 år, Örkelljunga

Jag är kristen för att Gud är min pappa och han är skaparen av allt. Att veta att han alltid finns vid min sida gör att jag känner mig trygg. Även om jag ibland glömmer honom, så glömmer han aldrig mig. När jag känner mig ensam så finns han alltid där. Det är också skönt att veta att jag alltid är älskad och alltid kan få förlåtelse. Jag är uppvuxen i en kristen familj, så när jag var yngre var det en självklarhet att tro på Gud. Nu har jag förstått mer av vad det handlar om och fått en mer personlig relation med Gud.

Truls Henriksson, 16 år, Stockholm

Jag är kristen för att Gud har gett mig tron. Hade det inte varit för att Gud hade visat mig dem hade jag nog inte kunnat se de skäl som finns att tro, och de bevis som finns för Guds existens. Till exempel är det självklart för mig att Jesus dog och uppstod för oss, ett faktum som jag säkert hade försökt ignorera om Gud inte hade visat mig att det var sant.

Benjamin Wikberg, 20 år, Haparanda

Jag är kristen för att bevisen för uppståndelsen är solklara. Apostlarna gick i döden för tron på att Jesus uppstått. Om Jesus inte gjort det hade dessa gått i döden för något de själva hade vetat varit en lögn. Många dör för vad man tror på, men ingen dör för vad man vet är osant.