Genom livet ställs vi inför tusentals val av olika betydelse. Vi måste välja alltifrån kläder till gymnasium och jobb. Alla val vi gör formar vår framtid på ett eller annat sätt.

Att välja kan kännas svårt och ibland helt övermäktigt. Som kristen är min målsättning att låta Gud styra mina beslut eftersom jag tror att han har en plan för mitt liv som är så mycket mer än det jag någonsin kan komma på.

Jag kände direkt en stark glädje inför det och jag tror att det var Gud som gav mig den.

När jag ställs inför ett val vill jag gärna att Gud ska ge mig ett tydligt svar på vad jag ska göra. Det får gärna vara eldskrift på väggen eller liknande. För mig har det aldrig varit så men jag är övertygad om att Gud leder mig ändå. Ibland har Gud lett mig genom glädje, till exempel när jag fick frågan om att vara konfaledare. Jag kände direkt en stark glädje inför det och jag tror att det var Gud som gav mig den. Jag tror även att Gud använder sig av omständigheter, såsom att jag just veckorna före lägret hade helt ledigt. Ibland kan Gud ge ett profetiskt ord till en själv eller någon i ens närhet. En gång när min pappa bad för mig fick han en tanke om USA. Jag hade aldrig tidigare tänkt på att vara utbytesstudent, men efter att min pappa berättat det så blev jag intresserad, och ett år senare var jag i USA.

Ibland känner jag inte Guds ledning alls. Då tror jag att Gud kan leda mig genom min vishet. Det är ju han som har skapat mig och gjort mig till den jag är idag, så varför inte använda det han har gett mig? För mig är det viktigt att komma ihåg att Gud har lovat att vara med oss alla dagar. Vi får lita på att det är sant och att Gud kan rädda oss även om vi väljer fel.