Läs Matt 28:1-7

Den sammanlagda vikten av allt som finns känner vi inte till. Men vetenskapsmännen räknar med att universum hela tiden väger lika mycket. Den totala vikten utgörs av ett antal siffror, så många att denna sida inte räcker till för att skriva ut dem.

Detta stämmer inte helt.

Plötsligt en tidig påskmorgon förändrades detta faktum. En död kropp försvann i Palestina och har aldrig återfunnits i död form. Arkeologerna har funnit att den genomsnittlige mannen vid tiden för kroppens försvinnande var kortare än mannen är idag. Det som fattades var ungefär 60–70 kilo.

En del av universum försvann ur en grav som var uthuggen ur en klippa. Ingen såg hur det gick till, men en död människokropp blev förhärligad och levande. Jesus rörde sig mitt ibland sina lärjungar och de kunde se och röra vid honom. Men hans kropp tillhörde inte längre den gamla skapelsen utan den nya.

60–70 kilo är en försvinnande liten del av universum. Men den som har huvud att tänka med konstaterar: det som har skett en gång, kan ske fler gånger. De 60–70 kilona är början till alltings förvandling, och beviset på att den förvandlingen kommer att ske.

”Ny ska Gud göra mänskan
allt gammalt och trasigt blir bytt.
Himlar och jord ska förvandlas då
när Gud skapar allting nytt.”
Sv ps 612:3

Kristi Kyrka säger:
”Vi tror på kropparnas uppståndelse och ett evigt liv.”