Evigheten. Själva ordet känns helt ogreppbart. En tid som bara fortsätter. Hur kan vi som bara ser just detta ögonblicket, kunna förstå något så stort? När till och med den närmaste framtiden är bortom vår kunskap, påverkad av händelser som vi inte har en aning om, blir evigheten som en dröm för oss.

Som människa försöker jag förstå det som hänt och det som kommer hända genom att se på andra människor runt omkring mig. Alla tror vi att vi har varit små barn, därför att andra har berättat om det och vi ser andra människor som föds och börjar leva. På samma sätt ser vi människor som är påverkade av tiden, som har förändrats och blivit äldre, och jag förstår att med tiden kommer också jag att förändras på olika sätt. Slutligen ser vi människor som slutar andas och jag inser att även det kommer hända med mig någon gång i framtiden. Sen då?

”En tro att han är guiden som funkar även genom döden och in i evigheten”

Om jag skulle ut och vandra i en terräng som jag inte alls känner till skulle jag antagligen skaffa en karta över området. Men risken finns ändå att jag skulle gå vilse eller missa något. Ett säkrare sätt skulle vara att ha en guide som följer med och visar vägen, en guide som redan har gått vägen före mig och känner till området.

Så är det också inför evigheten, detta okända som kommer efter döden. Jag har ingen aning om vad som kommer, men Jesus berättar om det Bibeln. Han säger att det är som två vägar, en dålig och en bra, och den bra vägen leder till att jag får vara med honom. Dessutom är det han som har gjort den vägen, så han borde ju ha koll på den. För att jag ska gå på den vägen behöver jag bara lita på honom och följa honom.

Men det är här som jag tycker det blir svårt. Jag tycker inte om att gå när jag inte ser vad nästa steg är. Men det är väl det som är tro. En tro på att Jesus talar sanning i Bibeln och att han har något gott för mig efter döden. En tro på att han är vägen, den enda vägen, till något bra efter döden. En tro att han hör mitt rop och drar mig upp på vägen när jag ramlar eller fastnar. En tro att han är guiden som funkar även genom döden och in i evigheten.

Foto: pixabay.com
DELA
Föregående artikelMin tro blev verklig
Nästa artikelHimmel & helvete