Är du en av dem som brukar ge nyårslöften? Jag gör det ibland. I år lovade jag och en kompis att vi skulle göra ett visst antal armhävningar varje dag. Det har bara gått ungefär en och en halv månad sedan det var nyår och tyvärr måste jag erkänna att jag har brutit det löftet för länge sedan… Det blev liksom för jobbigt att göra det varje dag – för alltid.

Med fastan är det lite annorlunda. Den stora skillnaden är att man väljer att avstå från något för en kortare tid. Då känns det inte omöjligt längre, utan det är faktiskt möjligt att uppnå sitt mål.

Vill du anta utmaningen med mig under 40 dagar?

Olle Fogelqvist har inspirerat mig med sin artikel. Därför skulle jag liksom Olle vilja uppmana dig att fundera på vad du lägger din tid på. Kanske är det så att vi använder så mycket tid på något att vi har blivit beroende och bundna av det. Det har kanske till och med blivit ett hinder för att tillbringa tid med Gud. Fråga dig själv om det skulle vara en hjälp att söka Gud om du avstod från ditt intresse för en kort tid.

Själv har jag kommit fram till att jag skulle vilja använda mindre tid framför datorn. En av de saker jag surfar på är bostäder. Ironiskt nog surfar jag in på Hemnets hemsida dagligen, trots att jag och min man inte har tänkt flytta från vår lägenhet på flera år. Jag är med andra ord inte i behov av att veta vilka lediga bostäder som finns i Kalmar och hur de ser ut invändigt. Därför har jag bestämt mig för att fasta från Hemnet. Istället vill jag använda min tid till något vettigare, som till exempel att förklara en skoluppgift för en klasskompis, ringa ett samtal till någon som är ensam eller be till Gud.

Jag ser fastan som en möjlighet till förändring – en väg till något nytt. Vill du anta utmaningen med mig under 40 dagar?

Foto: Aidan Meyer
DELA
Föregående artikelKlassens hackkyckling
Nästa artikelMed fokus på Gud