Bilden med vinträdet och grenarna uttrycker ju en nära gemenskap mellan Gud och oss och att vi är beroende av Gud. Men är det så? Ibland kan man ställa sig frågan: Behöver vi verkligen Gud? Om vi kollar ut över världen så finns det ju massor av människor som lever utan en nära relation till Gud. Många tror ju inte ens att Gud finns. Ändå går det ju inte superdåligt för dem – snarare tvärtom. Att vara helt fokuserad på sig själv och inriktad på pengar eller framgång verkar ju också vara ett bra sätt att leva?

”Att han bryr sig betyder att han vill vara den säkra punkten i ditt liv, och ge dig en mening i livet”

Det är kanske dessutom lite tillspetsat. De flesta vill ju ändå leva på ett sätt som fungerar för andra också. Största mängd lycka till så många som möjligt. Tänker man dessutom att jag ändå inte kan förändra världen, utan istället tar varje dag som den kommer och att det räcker att göra lagom mycket gott – så blir det ett ganska eftertraktat liv. Ifall detta är allt man är ute efter så kan man ju faktiskt leva utan någon vidare relation med Gud.

Om vi begränsar oss till vad vi upplever här och nu är livet är ganska mycket upp och ner. Ena dagen kan vara toppen med familj och vänner och nästa dag kan allt vara borta. Detta gör att livet blir osäkert. Vad blir grunden för livet? Många i västvärlden hoppas på det bästa, att inget hemskt ska hända. Och i motgångar och tuffa tider försöker man hitta en ny sak att leva för – och hoppas att man inte återigen blir besviken, eller sviken.

Det fina med Gud är att han bryr sig om dig. Att han bryr sig betyder att han vill vara den säkra punkten i ditt liv och ge dig en mening i livet. Något som inte försvinner eller sviker. En kärlek som alltid och orubbligt finns där för dig. Dessutom bär han inte bara i livet – utan också i döden!Ofta tar vi oss nog inte tid att fundera på detta, eller vågar vi inte – utan vi kör på och missar syftet med alltihop. Det är lite som att stoppa huvudet i sanden när det börjar bli problem. Gud vill mer än så!

 

Foto: Aidan Meyer
DELA
Föregående artikelSkördefest
Nästa artikelEn halvtimme på gym?