För några dagar sedan så flyttade jag och min fru till Peru för att några månader framöver leva och bo här. Under vår tid här ska vi till största delen arbeta som volontärer. Det var ett beslut som inte var det lättaste att ta.

Det är många tankar som far runt i huvudet när man lämnar sin trygghet i Sverige och kastar sig ut i något som man egentligen inte vet så mycket om. Vad är det som kommer att hända? Vad kommer vi att göra? Kommer vi verkligen att klara detta?

Dessa tankar möter man kanske ofta när det är något nytt som man ska möta. Oavsett om det är att flytta hemifrån, börja i en ny klass eller flytta utomlands. Jag tror att det kan vara bra för oss att utmana oss själva ibland. Vi behöver testa på nya saker för att vi ska kunna växa som personer. Jag tror även att Gud vill att vi ska prova på nya saker tillsammans med honom. Ibland tror jag att han testar oss lite. Vågar vi kasta oss ut i något som vi inte känner till och helt lita på att Gud fångar upp oss och leder oss rätt?

Och det som är bäst, det är bara Gud som vet.

Fundera på om det är något som du hade velat utmana dig själv med. Det kan till exempel vara att säga för dina icke kristna kompisar att du är kristen, vilket kan vara en väldigt stor utmaning.  Be sen över det och försök se det svar som du får ifrån Gud. Ge det tid, Gud svara inte alltid direkt.  Jag är helt övertygad om att om du har lagt över det till Gud så kommer han att göra det bästa av situationen. Och det som är bäst, det är bara Gud som vet.

Jag tror att resultatet kommer bli positivt. Du kommer att växa som person och du kommer att växa närmare Gud vilket kan leda till att du vågar ta dig an nästa utmaning. Så länge du lämnar över utmaningen till Gud så tror jag bara det är du själv som kan sätta stopp för hur mycket du vågar testa. Desto mer du vågar lita på att Gud håller dig i sin stora famn, desto närmare kommer du komma honom som alltid vill ditt bästa!

Foto: Aidan Meyer
DELA
Föregående artikelAtt dygna – i bön
Nästa artikelVåga vara kristen!