En ledig dag, solen värmer och jag sitter i en stol på altanen. Fåglarna kvittrar och en och annan humla surrar förbi. Blommor och träd lyser med sina färger. Det är som om naturen vill ge sitt lov till Gud på det sätt som den är skapad. Tanken går vidare till hur jag som människa kan möta och ära Gud. På vilket sätt söker jag Gud i min vardag?

Eftersom Gud har skapat oss människor olika, innebär det att vår relation till Gud ser olika ut! Gud vill ha det så, han älskar mångfalden! Gud vill möta oss i tystnaden, men även i bruset, i ensamheten men även i gemenskapen, i skolan men även under ledighet. Det är skönt att veta att Gud tar emot mig som jag är!

Det Gud vill och längtar efter är vårt hjärtas uppriktiga bön till honom

När jag är på en gudstjänst och vi samlas tillsammans för att tillbe och ära Gud, kan jag se hur olika vi gör detta! Gud är stor, hans personlighet räcker därför till att möta oss allihop! Jag kan se människor som faller på knä och böjer ner huvudet. Andra ställer sig upp, lyfter sina händer och sträcker sina armar mot Gud. Andra kan inte stå still utan kroppen vill dansa av glädje! Oavsett vem vi är så har Gud skapat oss, därför är inget sätt bättre eller sämre. Det Gud vill och längtar efter är vårt hjärtas uppriktiga bön till honom.

Men perioder i livet kan det vara svårt att ta sig den tid med Gud som man egentligen skulle vilja. Det kan vara mycket som står i vägen. Det behöver inte alltid vara då vi har som mest i skolan utan det kan även bero på vår ovilja, precis som Benedikte skrev i föregående artikel. Då får vi be Gud att han visar för oss att vi behöver honom. Vi torkar snabbt ut om vi inte tar emot det levande vattnet som han ger oss.

Om du vill följa Gud och bli beroende av honom i din vardag, så behöver du inte vara rädd att du måste leva efter vissa mallar och rutiner som inte passar dig. Gud vill som sagt forma dig till att bli mer lik den som du är skapad till! Gud har lagt ner dina gåvor och intressen i dig för att du ska utveckla och använda dessa för att ge tillbaka detta till Gud, på så vis kan du tjäna Gud och samtidigt känna glädje över att få göra det som du tycker är roligt!