En stund varje dag med Gud. Egentligen så självklart men ofta, om inte alltid, så svårt. Ofta kommer det saker i vägen och ofta tar kanske tröttheten eller något annat roligare över. Håkan Giselsson på Norea Sverige vet hur det kan vara och genom radioprogrammet Ögonblick med Gud vill han hjälpa ungdomar att söka Gud, varje dag.  

Jag har pratat med Håkan Giselsson som sedan hösten 2012 jobbar som missionsledare på Norea Sverige. När han började på Norea var det enda han kände till om organisationen programmet ”Vägen genom Bibeln.” Det är en satsig programserie med över 1200 halvtimmeslånga undervisningsprogram där man går igenom Bibeln, pärm till pärm.
– Idag inser jag att Norea är en jätteviktig resurs för att sprida Guds rike. Tillsammans med några andra organisationer sänder vi radio och TV över hela världen i princip. I Sverige riktar vi främst in oss på utveckla redskap för evangelisation i landet.

Hjälp i vardagen

Noreas mål är att nå människor med det kristna budskapet och de jobbar med att missionera och evangelisera via media. ”Ögonblick med Gud” är deras senaste stora satsning och riktar sig främst till ungdomar i vardagen. Det släpps varje månad 20 andakter som är ungefär två minuter långa. I denna nya satsning hoppas de nå fler människor i Sverige och framförallt att nå fler ungdomar som längtar efter mer Gud men som kanske har svårt att ta sig tid eller behöver hjälp på vägen
Om kristen tro handlar om att ha en relation med Gud, då är det väldigt viktigt att också ta sig tid och umgås med honom. Men det är inte alltid så lätt att få till den tiden i vardagen. Ibland kan det kanske också kännas svårt att läsa Bibeln på egen hand. Då kan ”Ögonblick med Gud” vara en hjälp.

Han har alltid tid med oss, frågan är när vi har tid med honom.

När man tänker på det så är det kanske inte så att man inte har tid med Jesus, egentligen. Det kan nog ofta handla om prioriteringar. Det händer ju ganska ofta att jag har varit hemma en hel kväll och tittat på tv-serier och sen är klockan jättemycket så att jag måste gå och lägga mig och hinner inte ta den där stunden med Gud som jag tänkt. Samtidigt vet jag hur viktigt det är att vara med Gud men känner att jag inte hinner eller orkar.
Den där personliga relationen med Gud som alla pratar om och som jag så gärna vill ha men som alltför sällan blir av. På mina funderingar svarar Håkan:
En relation som inte underhålls dör sakta men säkert ut. Därför är det så viktigt att ta sig tid med Gud, helst varje dag. Han har alltid tid med oss, frågan är när vi har tid med honom. Två minuter om dagen tror jag att alla kan avsätta för en stund tillsammans med Gud. De två minuterna kan på sikt bli till en hel evighet tillsammans med honom i himmelriket.

Gud på toa

För att lyssna på andakterna, som är skrivna av pastor Asbjörn Kvalbein, så kan man gå in på www.ogonblickmedgud.se där man kan ladda ner antingen en hel månads program eller enstaka program. Där finns det även ett arkiv där man kan komma åt gamla månaders sändningar också. Missar du en dag så gör det inget, eftersom andakterna är så korta så kan man lyssna ikapp utan att det tar så lång tid.
Vår målsättning är att inom en ganska snar framtid också ha tagit fram en app som är kopplad till dessa andakter, så att det skall vara lätt att komma åt dem, t ex när man sitter på bussen.