Kristna skolgruppen på Heleneholmsskolan i Malmö träffas flera gånger i veckan. Det är ett skönt gäng som möts för att uppmuntra och peppa varandra.

Likt många andra skolor har Heleneholm en kristen skolgrupp. Syftet med gruppen är att uppmuntra och peppa varandra, så att de även i skolan kan stå för sin tro. Det finns också en längtan efter att nå ut till elever och lärare på skolan. De brukar göra utåtriktade satsningar då och då för att visa att gruppen finns och att kristendomen är aktuell idag.

Storträffar och ”hemma-hos-kvällar”

Kristna skolgruppen har storträffar varje torsdagsmorgon. Då sjunger de lovsång, snackar och ber tillsammans för skolan och för andra saker som kommer upp.  Det är verkligen fina stunder där man får chansen att uppmuntra varandra och fokusera på Gud. På veckans övriga dagar ordnas lite mindre böneträffar för dem som vill och kan.

Det lilla vi gör kan Gud göra något stort av!

Några gånger per termin träffas gruppen hemma hos någon på kvällstid. De fikar tillsammans, delar visioner och ber. ”Hemma-hos-kvällar” är något de verkligen rekommenderar.

– Det brukar vara väldigt peppande att träffas på det här sättet. Vi får tid att umgås lite mer och det är då de nya idéerna kommer fram, säger Mirjam Mörnerud som är ledare för gruppen.

På senaste träffen kom de fram till att de ska dela upp sig i mindre grupper för att lättare hitta tider som passar in i allas scheman.

Satsning utåt

Gruppen har gjort en del utåtriktade satsningar. Bland annat i form av att dela ut bullar på alla hjärtans dag, ge gratis frukost, bibelutdelning, sätta klubbor på alla skåp i skolan och poolparty. Dessa satsningar har gjort att alla på skolan känner till gruppen. För det allra mesta blir de positivt bemötta. Att göra mycket är dock inte det viktigaste enligt Mirjam.

– Det är viktigt att inte få dåligt samvete för att allt inte funkar som man vill och att man hjälps åt trots att det finns en uttalad ledare.

En betydelsefull grupp

Att vara med i en kristen skolgrupp kan betyda mycket. Erika Wernbro går sista året på skolans musik- och teaterlinje. När hon gick första året följde hon med en kompis till skolgruppen. Väl där trivdes hon så bra att hon fortsatte komma på träffarna.

– Innan trodde jag lite grann, men när jag kom med här stärktes min tro. Och nu tror jag att det stämmer!

Samlingarna med gruppen har fått betyda mycket eftersom det är den enda kristna gemenskapen hon haft.

Fokusera på Gud

Mirjam ger avslutningsvis ett tips till er som har en kristen skolgrupp eller vill starta en.

– Det handlar inte framförallt om att prestera. Fokusera istället på Gud och vad han kan göra, det är trots allt han som måste handla.

Det viktigaste vittnesbördet är att bara vara bland klasskompisar och låta Gud visa sig genom oss. Vi klarar ingenting utan honom. Glöm inte bort att det lilla vi gör kan Gud göra något stort av!