Det är vinter i Dharamshala, Indien. Genom mitt fönster ser jag träd, åkrar, höbalar och väldiga berg resa sig upp mot den blå himlen. Allt är så vackert att jag bara sitter och ler i tacksamhet till Gud.

Att bo två år i Indien var inget jag hade planerat, men Gud ledde mina steg hit. Jag är här tillsammans med ett team från organisationen Ungdom med Uppgift (UMU), som är en stor internationell missionsorganisation. Mitt fokus just nu är att lära mig språket hindi, spendera tid med Gud och bygga relationer med människorna här.

Gud vill att vi ska vara här för att älska människorna och sprida hans kärlek.

Jag har ett stort hjärta for kvinnorna och barnen. Våra grannar – det okristna Gaddi-folket – har blivit mina vänner. Därför ser jag verkligen fram emot att bli använd mer specifikt av Gud för att sprida hans kärlek till dem.

Få kristna

Dharamshala är en stad som nästan är helt onådd av evangeliet. De flesta har aldrig hört talas om Jesus. Här finns det bara runt 30 kristna bland lokalbefolkningen! Sedan är vi nog runt 20 stycken kristna arbetare här, både indier och utlänningar. Gud vill att vi ska vara här för att älska människorna och sprida hans kärlek. Han längtar efter att både tibetaner och indier, fattiga och rika, turister och lokalbefolkning – alla ska höra talas om vem han är. Han längtar också efter att det ska bli fler församlingar och att människorna här ska tillbe honom som sin enda Herre. Det är ett privilegium att få vara här och när jag ser tillbaka på tiden som gått fylls jag av stor tacksamhet.

Tankar på Sverige

En del i Sverige tror nog att mitt liv är ganska tråkigt och att det är synd om mig som inte får äta köttbullar och prinskorvar på julafton eller kan titta på Idol på tv. Ibland kan jag verkligen längta efter att promenera på stranden och höra havet brusa. Jag kan sakna joggingturerna i skogen, att krypa upp i soffan och kolla på Sporten. Och visst önskar jag ibland att jag kunde sitta hemma i ett varmt och mysigt hus med familjen och vara med dem jag älskar.

Mitt i ett äventyr

Men det som betyder mest för mig är ändå att Gud vill ha mig här. För det finns inget bättre än att vara där han vill ha oss. Han ödslar sin kärlek över mig och fyller mig med mer glädje, lycka och tillfredsställelse än något eller någon annan i Sverige kan ge mig. Så här sitter jag i ett land långt borta och känner mig så hemma, så glad och så lycklig! Livet är ett äventyr! Och Guds kärlek är anledningen till att jag är här. Gud har förvandlat mitt liv och jag vill att andra ska få upptäcka lyckan, livet, glädjen och hoppet i att vara Guds barn och vän till en god Gud som har all makt!

En verksam Gud

Gud har redan gjort mer här än jag kunnat föreställa mig. Människor har kommit till tro och Gud helar och gör under. En bibelstudiegrupp har startats mitt i slummen och dagligen ger Gud oss möjligheter att be för människor, älska dem, sjunga för dem, krama om dem och ge kärlek från honom, som är anledningen till att vi kan älska.

Foto: Aidan Meyer
DELA
Föregående artikelAdopterad av Gud
Nästa artikelMed bultande hjärta