Vi kan tjäna Gud med det vi äger. Med vår tid. Våra pengar. Bibeln uppmanar oss på många ställen att vara generösa och dela med oss. Paulus skriver i 1 Tim 6; Uppmana dem att göra gott, att vara rika på goda gärningar! Att vara generösa och dela med sig, och samla en skatt åt sig som är en god grund för den kommande tidsåldern, så att de vinner det verkliga livet.

Det går faktiskt att ge, trots att du inte har en spänn på fickan.

Men ibland kan det vara svårt. Plånboken är inte så fet alla dagar och studiebidraget/månadspengen tar ofta slut före månadens slut. Därför ska du här få ett tips. Inte ännu en predikan om hur du ska tänka och prioritera om din ekonomi för att kunna ge mer i kollekten. Utan en möjlighet. Det går faktiskt att ge, trots att du inte har en spänn på fickan.

Handla gott på GodHandling.se

På shoppingsajten www.godhandling.se går en del av varje krona man handlar för till en välgörenhetsorganisation. Det går också att skänka pengar genom att göra en marknadsundersökning.
– Du ger bara av din tid, säger Pierre Andersson, en av killarna bakom projektet.

På den nystartade sajten ”God Handling” kan man shoppa från olika nätbutiker och samtidigt ge en slant till en av de hjälporganisationer sajten samarbetar med. En viss del av det man betalar ger nämligen nätbutiken vidare till en välgörenhetsorganisation. Själv behöver man inte betala något extra.

– Vi ville vända på steken och satsa på andra värden, än att bara tjäna så mycket som möjligt själva. Vi hoppas att “God Handling” ska göra att även yngre börjar skänka pengar, säger Pierre Andersson, som startat hemsidan tillsammans med sin bror Tobias Myhre.

Det hörs att han brinner för deras idé. Förr jobbade Pierre i telekombranschen, men tröttnade på att allt bara handlade om att tjäna pengar. Han saknade värme, glädje och en vilja att göra gott. Därför började han med sin bror driva ett projekt med annorlunda mål för ögonen. Det viktiga med den nya sajten är inte att de själva blir rika på den. Huvudmålet är att välgörenhetsorganisationerna ska hitta ett nytt sätt att få in pengar.

– Nu i början tjänar vi ingenting på den, alla pengar vi får in går till marknadsföring av sajten, berättar han.

Sedan starten har många företag hört av sig och velat vara med bland nätbutikerna man kan handla från, bland annat MegaStores, Yves Roché och Bokus. Men även den som är pank kan ge pengar. Om man gör en marknadsundersökning genom sajten ger det beställande företaget upp till 35 kronor till välgörenhet.
– Den tjänsten har varit allra populärast, säger Pierre Andersson.