Nu är det sommar, och därmed finns det en extra anledning att skriva om nåd. I själva verket har vi alltid stark anledning att prata om Guds nåd. Speciellt på grund av korset som är högaktuellt varje dag och egentligen borde fylla löpsedlarna. Tacka Herren ty han är god, ty hans nåd varar i evighet (Ps 118:1).

Tacka Herren ty han är god, ty hans nåd varar i evighet

Men nu har vi extra anledning. Vi får ta del av sol, grönska, värme, bad, uteaktiviteter och annat gott som sommaren kommer med (för att inte tala om sommarlovet). Tänk att Gud fortfarande uppehåller världen på ett så häftigt sätt trots att vi ständigt förstör den. Sommaren är nåd! Tacka Herren ty han är god, ty hans nåd varar i evighet.

Något vi kanske inte så ofta tänker på är hur fylld av nåd vår vardag är. Tänk dig en vanlig dag:

– Jag stiger upp på morgonen. Wow jag får ännu en dag skänkt att leva! Jag fick sova i natt! Jag bor i ett hus som ger mig skydd, och kanske till och med en säng.

– Borstar tänderna. Vilka grymma tänder jag har!

– Går till skolan. Vilken nåd att få träffa människor och lära sig saker (även om det är tråkigt).

– Äter skolmaten. Visst kanske tycker vi inte alltid den är fantastisk, men tänker man efter lite så är den fantastisk! Jag slipper svälta, jag får äta ren och tillagad mat, i en matsal med servering. Tar jag en tugga så transporterar min hals, på ett felfritt sätt, ner maten till magen där ett fantastiskt system omvandlar maten till energi som gör att jag kan röra på mig, vilket innebär att jag kan leva och ta del av livets goda. Jo, till och med skolmaten är nåd! Tacka Herren ty han är god, ty hans nåd varar i evighet.

Kanske för det också med en glädje att ge till andra vad jag har fått.
Skänka till de som behöver – av den materiella nåd jag fått.
Skänka tid och omsorg – så som jag fått omsorg av andra.
Föra vidare evangeliet – det som jag själv fått del av.
Förlåta – så som Gud och andra har förlåtit mig.

Så tänker vi lite kring nåden kan vi nog både glädjas och utmanas.
Och vad skulle jag egentligen göra utan nåden? Rent fysiskt skulle jag inte kunna leva. Och jag skulle vara kvar i min synd.

Må de tacka Herren för hans nåd, för hans underbara gärningar mot människors barn (Ps 107:8). Tacka Herren ty han är god, ty hans nåd varar i evighet.