Några av mina vänner som inte funnit Jesus säger ständigt att de ”är körda” i Guds ögon. Det är knappast någon idé att ens försöka lära känna honom. Många verkar tro att man som kristen måste vara på ett speciellt sätt, göra vissa saker och så vidare.

När Gud ser på oss, ser han inte de vi egentligen är. Han ser Jesus och det fullkomliga liv han levde.

Det är hög tid att vi vågar släppa folk in på livet. Öppna dörren så folk kan se att vi minsann bär på samma svagheter, och brottas med samma problem som alla andra. Vi får dock inte glömma att lyfta fram och vittna om förlåtelsen, vår räddning. Berätta att vi faktiskt kan bli förlåtna, vita som snö, eftersom Jesus dog på korset. Det var för din skull, för min skull. Den här förlåtelsen finns till för alla. Det är inget vi måste uträtta för att få den, vi kan bara tacka och ta emot. Vi får den av nåd.

I allas liv kommer väl någon gång tillfällen då man känner sig helt värdelös. Det känns som om man inte duger till någonting och allt man gör blir bara fel. Man syndar och sviker Gud gång på gång. Då kommer tankarna: ”Gud kan väl inte älska mig, som gör så mycket fel, som är så full av synd”. Då ska vi komma ihåg att vi är Guds egna barn. Vi ska minnas att Jesus gått i vårt ställe, tagit synderna på sig. När Gud ser på oss, ser han inte de vi egentligen är. Han ser Jesus och det fullkomliga liv han levde. Jesus har redan dött på korset, tagit på sig din skuld. Du kan gå fri. Förlåtelsen och frälsningen är till för alla. Även för dem som tror att ”de är körda” i Guds ögon.

Ta emot Herrens förlåtelse och frälsning. Be att han ska hjälpa dig att tacka och ta emot av hans oändliga kärlek. Hans kärlek är verkligen obegränsad, och den är till för alla. Be också att han ska göra dig frimodig, så du vågar vittna om hans kärlek. Och visa att som kristen är man precis lika svag som alla andra, dock med en väsentlig skillnad – man har Guds förlåtelse och räddning.

Jag tänker avsluta med slutklämmen på sången, ”Om du är usel och död och kall” (Lova Herren 367). Den beskriver lite det jag precis sagt. Hur ruttna och genomdåliga vi än känner oss, så älskar Gud oss. Vi är hans älskade barn, vi får ta emot hans förlåtelse och kärlek. Och se fram emot ett liv tillsammans med honom, i himmelen.

Gud väger aldrig din arma tro,

En bättre grund finns för frid och ro:

Den grund som lades i Jesu Blod,

Då han så huld och av hjärtat god

Tog på sig hela vår syndamängd

Och ibland rövare blev hängd.

Se, denna grund det var ej din tro,

Men tror du det, får du samvetsro.