Att be och söka oss nära Jesus kan vi människor göra. Men när det gäller förlåtelsen och livet efter döden har vi inget att komma med – han har gjort allt!

Jesus har gjort allt – Erik Tilling

1. Jag hör min Herres röst: ”I dig själv är du svag”
Bed och vaka i din nöd. Finn dig själv i livets bröd.

Jesus har gjort allt. Priset är betalt.
Han lossat mig från syndens band
Han gjort mig vit som snö

2. För endast utav nåd har jag frälsningen till skänks
Jag blev tvättad i det blod som flöt fram från korsets stam

3. När till slut jag himlen når Kristus torkar varje tår
Hela evigheten lång vill jag tacka med min sång

Denna lovsång handlar om vad Jesus har gjort för oss och vad det betyder för våra liv. Genom verserna går en röd tråd från insikten om att vi är brustna och svaga människor, vidare till nåden och befrielsen genom Jesus död på korset för att sedan avslutas med att vi står inför Herren som tar emot oss för att gå in i evigheten.

Vaksamhet

”Bed och vaka i din nöd” betyder att vi ska vara stilla inför Gud men ändå vakna, precis som Jesus uppmanade lärjungarna i Getsemane efter att de somnat medan han gick iväg för att be. Han sa till dem: Vaka och be att ni inte kommer i frestelse. Anden är villig, men köttet är svagt (Matt 26:41). Direkt efter detta samtal går Jesus tillbaka för att be i ensamhet igen. Lärjungarna lyssnar men han har rätt, köttet är svagt, och de somnar igen. De ord som Jesus säger är inte bara till för lärjungarnas öron där och då, utan de har också något att säga till oss idag. Vi människor har så lätt för att falla för frestelser. Vi hamnar ofta fel och då kan det bli en klyfta mellan oss och Gud. Jesus vill skydda vår relation till Gud så han visar hur viktigt det är att vi fortsätter att be och att vi samtidigt är beredda!

“Är inte det en kärleksförklaring på högsta nivå?”

Att hitta sig själv

”Livets bröd” sjunger vi kanske utan att tänka så mycket på vad det faktiskt innebär. I det här fallet är det inte vad utan vem, för det är ju Jesus själv som är livets bröd. Låtskrivaren vill påminna oss om allt vi har i Kristus och att det är hos honom och endast honom som vi kan finna oss själva på riktigt.

Den högsta kärleksförklaringen

Men viktigast av allt är att det bara är genom Jesus Kristus som vi kan bli förlåtna och rena inför Gud. Att vi har frälsningen till skänks, som det står i andra versen, betyder att vi får ta emot den helt gratis. Jesus har dock inte “bara” betalat skulden för det vi redan gjort, det vi gör nu och allt det som vi kommer att göra mot Guds vilja. Han har dessutom säkrat vår framtid. En framtid där vi får vara med honom i evighet! Är inte det en kärleksförklaring på högsta nivå? Jesus har verkligen gjort ALLT för OSS!

Foto: Hanny Naibaho / unsplash.com
DELA
Föregående artikelBibeln till bushen
Nästa artikelVad skulle du ta med till en öde ö?