Simple Gospel

I want to know You, Lord
Like I know a friend
I want to know You, Lord
So I’m laying down
all my religion
I’m laying down
I want to know You, Lord

I used to think that
I could box You in
I want to know You, Lord
I’m laying down
all my religion
I want to know You, Lord

Lord, I’ve been told
to be ashamed
Lord, I’ve been told
I don’t measure up
Lord, I’ve been told
I’m not good enough
But You’re here with me
And I reach out
and You
find me in the dust
You say
no amount of untruths

can separate us

I will rejoice
in the simple gospel
I will rejoice in You, Lord

United Pursuit

När jag bestämde mig för att bli kristen kändes beslutet varken tungt eller svårt, trots att det innebar ett nytt liv för mig. Med åren har jag dock upptäckt att det inte alltid känns sådär lätt eller självklart att tro. I perioder då jag tvivlar kan det snarare kännas både jobbigt, ansträngande och invecklat att vara kristen. Kanske känner du igen dig?

I låten Simple Gospel finner jag ofta tröst när jag upplever att jag har det körigt med Gud. Det är ofta de enklare låtarna som berör mig mest. Låtar där några få fraser får upprepas om och om igen, så att orden hinner landa i mig. För mig är det här en sådan låt. Det är en ärlig och avskalad bön om att återfå rätt fokus när jag vacklar i min tro.

Det är lätt att fastna i tvivel när det dyker upp. Jag har märkt att när det händer har jag ofta låtit blicken glida bort från Gud, medvetet eller omedvetet. Istället för att fokusera på personen bakom allt, han som har älskat mig först och mest, har jag börjat krångla till det. Känslor eller teologiska frågor har kommit i vägen och blivit så stora att jag glömt bort vem det är jag följer. I min frustration har jag glömt att det ju inte handlar om en religion, utan om Jesus. Orden i låten påminner mig om att Gud är så mycket större än mitt tvivel och min egenkonstruerade bild av vem han är. Jag behöver återigen lägga ner allt och bara fokusera på relationen med honom. 

Men Guds löfte står kvar: inget kan skilja oss från hans kärlek.

Så länge vi lever kommer det att finnas saker som försöker stjäla vår uppmärksamhet och dra bort oss från Guds närhet. Men Guds löfte står kvar: inget kan skilja oss från hans kärlek. Varken död eller liv, änglar eller furstar, makter, höjder eller djup, eller något annat skapat (se Rom 8:38-39). Inget kan mäta sig med den kraft som ligger i “the simple gospel”: att personen Jesus har dött för just dig.