För den här världens skull – Ellen Vingren
Jag lägger ner mitt liv
Jag ger upp all kontroll
Jag ser aldrig tillbaks
Ger Dig allt jag har
Jag lever för Din ära på vår jord

Den längtan som Du ger
Den växer inom mig
En dag ska alla se
Och böja sig för Dig
Jag lever för Din ära på vår jord

För den här världens skull, brinn som en eld i mig
Tänd en låga så stark att alla kan se Dig
För den här världens skull, brinn som en eld i mig

Så varje hjärta kan tro och varje knä böja sig
Så varje röst ropar ut
Brinn som en eld i oss
För endast Du är vår Kung
Vi bekänner Dig Gud
Du som är världens hopp
Brinn som en eld i oss

Det händer något underbart när Guds kärlek drabbar oss. Men det stannar inte i oss. Guds kärlek är så stark att den måste ut till alla människor.
Guds oerhörda kärlek lämnar ingen oberörd. Den här sången handlar om vårt gensvar: att lägga ner våra liv vid Jesus kors. Där finns förlåtelse och chans att börja om. Det är en gåva som vi får av Gud genom Jesus offer på korset, en gåva som vi aldrig kan förtjäna eller komma åt på egen hand, en gåva av oändlig nåd och kärlek. Och det är först när vi tar emot gåvan som vi kan lämna över kontrollen till Gud. Det kan kännas läskigt och svårt, men glöm inte att du aldrig är ensam. Gud överger dig aldrig om du valt att följa honom.

Inte ska väl jag …

I Efesierbrevet 3:20 står det att Gud kan göra långt mycket mer än allt vi ber om eller tänker oss genom den kraft som verkar i oss. Det kan vara lätt att tänka ”Men vem är jag, vad har jag att erbjuda?” Fastna inte där! Tänk i stället på kraften som kommer från Gud och som uppväckte Jesus från det döda – det är den kraften som verkar i dig. Med den kraften är allt möjligt!

Vår ved är nattvarden och Bibeln, vårt syre är gemenskapen och bönen.

Håll elden brinnande

Ära innebär att lyfta upp någon, ofta för att den gjort något bra. Är det någon som är värd att äras så är det Gud för allt som han har gjort och gör för oss. När du umgås med Gud och är nära honom i bibelordet, bönen, den kristna gemenskapen och nattvarden så väcker Gud dig till liv. Han tänder det som inget annat i denna värld lyckats tända och fyller det tomrum som ingen annan lyckats fylla. Du blir hel tillsammans med Gud. I Tredje Mosebok 6:12 står det om elden på altaret: Men elden på altaret skall hållas brinnande och får inte slockna. Detta upprepas redan i nästa vers för att förstärka hur viktigt det är. Detsamma gäller för elden inom oss som Gud tänt genom den helige Ande. Men hur gör man för att hålla en eld brinnande? Jo, man matar den med ved och syre. Vår ved är nattvarden och Bibeln, vårt syre är gemenskapen och bönen. Matar vi oss själva med detta så kommer vår eld att hållas brinnande, öka i styrka och intensitet – och sprida sig.