Full kontroll

Från himlen hör du mig
Jag vet du närmar dig
När jag tillber
Bevarad i din nåd
När stormar ligger på
Stannar jag här

Jag sträcker mig mot himlen
Ger till dig mitt hjärta
Jag påminner min själ
Herren har all makt
Du talar och du stillar
Stormen när den råder
I Dig har jag min ro
Du har full kontroll

Förtröstar helt på Dig
Du leder mina steg, genom dalen
Din Ande mer än nog
Du talar liv och mod
Till mitt hjärta

Litar helt och fullt på Dig
Din perfektion kan ingen uppnå
Långt mer än jag begriper hur
Du vår början och vårt slut
Det finns ingen lik Dig
Ingen
Jesus

Hillsong

Vem har kontroll i mitt liv? Vem borde ha kontroll över det? ”Full kontroll” av Hillsong är en sång som betyder mycket för mig och påminner mig om just de frågorna.

I refrängen sjunger vi: “Jag sträcker mig mot himmelen, ger till dig mitt hjärta.” Att ge mitt hjärta till Gud är inget enkelt beslut, men det är ett beslut jag vill ta på nytt varje dag. När jag ber Gud om att ta kontroll över mitt hjärta så känner jag ofta en frid. Det kommer ett lugn över mig, och jag känner mig trygg. Det finns så mycket i mitt liv som jag inte klarar att hantera själv, men som Gud kan hjälpa mig med. Därför önskar jag att, varje dag, ge det som fyller mitt hjärta till honom, och låta honom leda mig dit han vill. Vidare sjunger vi: “Jag påminner min själ, Herren har all makt.” Tänk att få överlämna mitt hjärta till honom. Han som har all makt, i himlen och på jorden, vill ta hand om lilla mig. Det enda jag behöver göra är att överlämna kontrollen över mitt liv och låta honom ta över. Jag får vila i att han har kontroll och vill det bästa för mig. I honom finner jag en ro, en ro som jag inte kan få någon annanstans. 

Det finns så mycket i mitt liv som jag inte klarar att hantera själv, men som Gud kan hjälpa mig med.

“Litar helt och fullt på dig.” Gör jag det? Det kan jag svara ett säkert “nej” på. Det är så många gånger som jag har bett Gud att ta över kontrollen, men ändå tar jag tillbaka den igen. Jag klarar inte att lita helt på att han gör det bästa för mig, utan vill hellre göra det själv. Att ge av mig själv till honom är något jag vill och också tror att jag behöver. Därför är min bön idag att du och jag ska kunna lita helt och fullt på Gud. Jag tror inte att jag är ensam om att tycka att det är svårt att överlämna mitt hjärta till Gud. Om du är en som tycker det är svårt, så står inte du ensam i det. Var frimodig och be en vän be att du ska kunna ge Gud kontroll över ditt liv, för han har FULL KONTROLL!