I ditt ansiktes ljus – Gregory Häljestig och Mattias Martinson 
Jag kommer som jag är
har ingenting att dölja
Du har skapat mig
och känner mig så väl
På vacklande ben,
men jag längtar att få följa
Du styrker mig
och leder steg för steg

Jag vill vara här,
i Ditt ansiktes ljus
Låt mig präglas
och bli en bild av Dig
Jag vill vara här,
i Ditt ansiktes ljus
Reflektera ljuset ifrån Dig

Kom till Gud. Jag kommer som jag är. Osminkad. Genomskinlig.

Tanken på att vara så utblottad kan kännas skrämmande. Gud ser allt, även det vi inte är stolta över. Han ser när vi längtar efter prestation, framgång och makt mer än vi längtar efter honom. När vi trycker ner oss själva och låter vårt värde förminskas till siffran på vågen eller antal rätt på provet. Ibland har jag känt för mycket skam för att våga komma till Gud. Det enda jag ser är alla chanser och möjligheter jag fått och hur lite jag faktiskt gjort av dem. Men Guds nåd är större än min trasighet. Han känner oss så väl, och vill möta oss mitt i skammen. Guds blick dömer oss inte. Bara läker oss. Lita på Gud. Gud ser också att det finns någonting mer än vår trasighet: vår längtan att följa honom.

Därför sjunger vi: ”jag vill vara här”

Vi får styrka av Gud och han vill leda oss steg för steg. Gud leder ett steg i taget. Detta kan vara svårt att acceptera om man, precis som jag, har ett ganska stort kontrollbehov. Men jag tror att Gud vill befria oss från stress och oro inför framtiden. Gud har en plan för våra liv, och vi kan känna tillit och lita på honom. Ett steg i taget. Stanna hos Gud. Ibland lockas jag att rikta blicken för långt framåt. Till den där dagen då Gud känns närmare. När jag helt enkelt är lite bättre som människa och som kristen. Men det är inte där Gud vill möta oss, utan här och nu. Därför sjunger vi: jag vill vara här. Det är här och nu som vi får vara i ljuset från Guds ansikte. Det är här och nu som vi får möta honom och ta emot av hans kärlek och nåd.

Bön: Herre, hjälp oss att våga komma till dig som dem vi är. Trots att vi inte är perfekta människor välkomnar du oss att följa dig. Tack för att vi kan lita på dig, Gud. Hjälp oss att stanna upp och ta emot din kärlek och nåd. Vi ber, låt din kärlek reflekteras i våra liv. Amen.