While I wait

Deep within my heart, I know You’ve won
I know You’ve overcome
And even in the dark, when I’m undone
I still believe it

I live by faith, and not by sight
Sometimes miracles take time

While I wait, I will worship
Lord, I’ll worship Your name
While I wait, I will trust You
Lord, I’ll trust You all the same

When I fall apart, You are my strength
Help me not forget
Seeing every scar, You make me whole
You’re my healer

I live by faith, and not by sight
Sometimes miracles take time
I live by faith, and not by sight
Sometimes miracles take time

While I wait…

You’re faithful every day
Your promises remain
You’re faithful every day
Your promises remain
You’re faithful every day
Your promises remain
You’re faithful every day
Your promises remain

Though I don’t understand it
I will worship with my pain
You are God, You are worthy
You are with me all the way

So while I wait…

Lincoln Brewster

Jag minns när jag hörde den här sången för första gången. Det var en nära vän till mig som spelade upp den för mig. Texten talade rakt in i min situation och sedan dess har den blivit en daglig påminnelse för mig. Det finns så mycket att längta efter: en utbildning, ett jobb, en partner, en resa, en speciell jacka eller mobil. Listan kan göras lång och allt detta vill vi ha nu på en gång. Att ta ett steg tillbaka och vänta känns inte alltid som ett alternativ. Allt ska gå så fort det bara går. Det jag känner för i stunden, den impulsen, bör jag följa. Gränser, tålamod och övning i att släppa det vi inte kan kontrollera kan vara ganska främmande för många av oss.

Gud jobbar även om jag inte märker det.

Det kan vara otroligt frustrerande att släppa kontrollen och lita helt på Gud. Han ser hela vår resa, medan vi själva bara ser en liten del av vägen. Jag tror tvivel och osäkerhet är något både du och jag får kämpa med emellanåt, men det är också i väntan som tron blir nödvändig. En Gud som ger oss allt vi ber om direkt när vi ber om det kräver inte någon tro. Det fantastiska, som den här sången handlar om, är att i väntan på Guds perfekta tajming får vi vila i hans närvaro och prisa hans namn. 

”I live by faith, and not by sight. Sometimes miracles take time. While I wait, I will worship. Lord, I’ll worship your name.”

Gud jobbar även om jag inte märker det. Det du och jag får göra, det vi är skapade till, är att prisa och ära Skaparen av universum i vår väntan. Gud vet vad som är bäst för oss och går med oss varje steg på vägen. Jesus ser dig, hör dig och känner dig. Det bästa har ännu inte hänt.

”You are God, You are worthy. You are with me all the way. Though I don’t have all the answers. Still I trust you all the same.”