Jesus är i centrum – Josefina Gniste

Jesus är i centrum utav allt
Jesus är i centrum utav allt
Ifrån början och till slut
är det bara Du, det har alltid varit Jesus, Jesus

Inget annat håller, ingenting betyder mer
Jesus Du är centrum,
allting utgår ifrån Dig, Jesus, Dig

Jesus kom var centrum i mitt liv
Jesus kom var centrum i mitt liv
Ifrån början och till slut
är det bara Du, det har alltid varit Jesus, Jesus

Hjärtats bön upp till himlen: Jesus var mitt centrum
Det handlar om Dig, ja allt handlar om Dig

Jesus kom var centrum bland Ditt folk
Jesus kom var centrum bland Ditt folk
Varje knä ska böja sig
varje tunga ska bekänna Dig som Herre, Jesus

På Spotify har jag en lovsångslista som heter “Kungen”, där bland annat sången Jesus är i centrum av Josefina Gniste finns med. Detta är en sång som betyder mycket för mig. För det första är det en riktigt go och skön låt som både är najs att lyssna på och framförallt väldigt härlig att sjunga lite för högt på i bilen. För det andra så är det en låt som får påminna oss om vad som är viktigast i livet, vad vi ska sätta som nummer ett och vad som ska vara centrum i våra liv.

Det känns som om Jesus går framför mig och visar vägen.

För mig är det väldigt lätt att glömma bort vad som är centrum i mitt liv. Det blir lätt att vardagen rullar på och man börjar prioritera andra saker. Man tänker att det viktigaste är att få alla rätt på provet eller träna så hårt som möjligt så att man får en plats i startelvan. Det blir något annat än Jesus som är i centrum. Men när jag lyssnar på denna låt så blir jag påmind om vad som är centrum i mitt liv, vad jag ska prioritera och vem jag ska vända mig till när det känns jobbigt. Jag känner själv en stor skillnad i mitt liv när jag sätter Jesus i centrum jämfört med när jag inte gör det. Livet känns enklare när jag prioriterar Jesus. Det känns som om Jesus går framför mig och visar vägen.

Men visst kan det vara svårt och lite läskigt att sätta Jesus i centrum, och låta honom ta över kontrollen. Om du tycker det känns jobbigt att sätta Jesus i centrum så är du inte ensam, det tycker jag också. Det är en utmaning att göra det när de flesta människor vi möter i vår vardag inte gör det. Men vi får hjälpa varandra att påminna oss om att det är viktigt och att det gör en så stor skillnad i våra liv. Framför allt ska vi ta hjälp av kungen, Jesus, som själv har lovat vara med oss och leda oss. Han vill hjälpa oss att låta honom vara i centrum av våra liv.