Bli stilla

Bli stilla och besinna att
Herren är Gud, Herren är Gud
Bli stilla och besinna att
Herren är Gud, Herren är Gud

Högt upphöjd över allt och alla
är Du Gud, är Du Gud
Högt upphöjd över allt och alla
Herren är Gud, Herren är Gud

Mattias Söderberg / Ps 46:11

Det är lätt att fastna med blicken fäst inåt på sig själv. Ibland känns det som att hela världen kretsar kring mig och som att det är jag som är huvudperson i en film. Livet kan upplevas som en utställning där andra människor noga studerar en och gör anmärkningar. Då kan varenda val kännas livsviktigt och vartenda misstag som en fläck omöjlig att radera från tavlan som är ens liv.

Denna sång är en påminnelse för mig att stanna upp, flytta blicken från mig själv och se på Jesus. När livet rusar på med alla måsten och vardagsproblem är det lätt att låta sitt fokus glida bort från Gud och mot sig själv i stället. När man stillar sig och inser att det inte är jag, utan Jesus, som är huvudpersonen i mitt liv kan man släppa livets bestyr och se vad som är viktigt på riktigt.

Genom att stanna upp inför detta inser jag hur små mina problem är när Gud är problemlösaren

För vad är större än att få se och bli sedd av honom? Han som är Gud – universums skapare. Han som sa ”bli till” så allt blev till; från blommor och fåglar till stjärnor och planeter. Han som har hela världen i sin hand. Högt upphöjd över allt och alla. Han som är kärlek och som gav sitt liv för att vi skulle kunna få ta del av den kärleken. Han som inte bara gav sitt liv, utan dessutom övervann döden och uppstod igen!

Genom att stanna upp inför detta inser jag hur små mina problem är när Gud är problemlösaren. Jag inser hur oviktiga andras åsikter om mig är när han säger att jag är hans barn och att jag är skapad till hans avbild. Jag inser hur mina framtidsplaner inte är någonting värda när han säger att han har en plan för mig. Tänk vad fantastiskt att det inte är jag, utan han som är Gud.