Fäst dina ögon på Jesus – Helen Lemmel

Fäst dina ögon på Jesus. Se in i verkligheten själv
Alla ting runt omkring smälter bort som snö
I ljuset av Hans ära och makt

Fäst dina ögon på Jesus. Se in i verkligheten själv
Se upp till Hans kors och du ser Hans triumf
I den död som blev livet för dig


”Fäst dina ögon på Jesus” är egentligen inte en lovsång i typisk mening eftersom man inte sjunger direkt till Gud. Sången blir snarare en uppmaning och påminnelse till oss om att fokusera på det som är viktigast i livet – nämligen det som Jesus har gjort för oss på korset.

Men vadå verkligheten själv?

Jag älskar frasen ”se in i verkligheten själv”. Den konstaterar så tydligt att Jesus är på riktigt och att det finns mer än det vi ser med våra fysiska ögon. Jesus var inte bara en människa som levde för 2000 år sedan och som var verklig där och då. Jesus är evig, och han vill spendera evigheten med oss! Paulus skriver i Andra Korintierbrevet 4 vers 18: Vi riktar inte blicken mot det synliga, utan mot det osynliga. Det synliga är förgängligt, men det osynliga är evigt. Att vi inte kan se Jesus här och nu betyder inte att han inte finns, tvärtom. Han är verklig, i evighet!

Det förändrar allt!

Perspektiv

”Alla ting runt omkring smälter bort som snö i ljuset av Hans ära och makt.” Guds närvaro ger perspektiv på saker och ting. I himlen lovsjungs Jesus hela tiden – även just nu. Där är en sådan närvaro att de varelser som befinner sig där inte kan göra annat än att tillbe honom: Helig, helig, helig är HERREN Gud allsmäktig, som var och som är och som kommer (Upp 4:8). En dag kommer vi som tror också se honom i hela hans ära och makt. Det ger hopp i svåra tider. Jag menar att den här tidens lidanden inte kan jämföras med den härlighet som ska uppenbaras och bli vår (Rom 18:8).

Livsförvandling

”Se upp till Hans kors och du ser Hans triumf i den död som blev livet för dig.” Det här är det viktigaste i världshistorien! Det som i människors ögon såg ut som det pinsammaste misslyckandet någonsin, visade sig vara den största segern. Han som är den mäktigaste lät sig spikas upp på ett kors för vår skull. Genom det övervann han döden och uppstod så att vi kan få liv med honom: Nu har hans nåd blivit uppenbarad, när vår Frälsare Kristus Jesus har trätt fram. Han har gjort slut på döden och fört fram liv och odödlighet i ljuset genom evangeliet (2 Tim 1:10).

Så fäst dina ögon på Jesus. Det förändrar allt!

Foto: Andrik Langfield Petrides
DELA
Föregående artikelHistorien om Harstad
Nästa artikelRadikal?!